Monday, February 7, 2011

empat hari tak hapdet blog

cuti empat hari
khamis, jumaat, sabtu dan ahad
4 hari tak hapdet blog
rindu aku tak??

tak rindu??
ok, fine
(merajuk, nak bawak diri)

khamis pagi bertolak ke Pangkor
orang ramai sangat, sendat macam dalam tin sardin!
jumaat dah balik
pekan Lumut memang sendat!!
Sabtu petang keluar dating dengan cik abang
Perghhhh.. jalan jammed!!!
Mujur merempit naik motor, senang nak cilok kanan kiri
Jaga bang, kang sedaq2 lutut ayang tersangkut kat keta orang

Hari ni mai ofis rasa macam orang lalok
Muka blur semacam
Serius best kalo cuti ni sambung lagi 5 hari
Takpun sambung terus seminggu
Eh tak, nak sambung cuti sebulan terus
Tapi... Hujung bulan gaji masyukkk macam biasa
Ok, tu kalau kompeni ni bapak aku yang punya

"Ayah, bulan ni cek nak work from home. Gaji cek don't forget ahh, bank in awal sikit".
Gamaknya, terus bankrap kompeni bapak aku kalo dapat pekerja merangkap anak yang macam ni

Ok, dah melalut tak tentu pasal
Tadi masa lunch time
Sempat tengok pelajar-pelajar Malaysia yang selamat sampai dari Mesir
Ayaq mata ni senang sangat nak keluar
Sayu, sebak
Alhamdulillah, semua selamat tiba di tanahair

Terima kasih PM
Terima kasih bini PM jugak
Terima kasih Tabung Haji
Terima kasih MAS
Terima kasih AIR ASIA
Terima kasih semua

21 comments:

  1. lalok jugak~ penat sgt hari nih~ kalo ikutkan hati memang malas nk gi keje hari ni..kekeke

    ReplyDelete
  2. salam GC

    cuti lama2 nati jadi lemau tau... hehe kita pon ke lumut jgk cuti tu... kat teluk batik sgt sendat... rimas

    ReplyDelete
  3. kenapa terima kasih pm dan bini pm? (soalan ikhlas dan jujur)

    ReplyDelete
  4. badan jadik manje bile cuti lelame kans huhuhuhuhhh...
    sib bek sri lanka takde pe2..kalau tak, member kita sorang tue kne lik gak hehehehhehhe

    ReplyDelete
  5. semua pelajar mesir dah sampai mesia ke ? alhamdullilah :)

    ReplyDelete
  6. -ikhlas ke berterima kaseh kat hakak rosmah tu....~hihihi

    - awat kejap sgt pi pangkor?

    ReplyDelete
  7. honeymoon lagi ek? huhuhu...tapi ble orang ramai misti rase cam semak mate je kan ? biase la time cuti ....huhu



    pagi tadi nak bangun pagi pi keje rase cam nak nanges je...huhu :P

    ReplyDelete
  8. cuti cuti cuti. tiba2 dah habis. duh! kejap bebeno~

    ade denga kat radio tadi, budak2 mesir first trip dah sampai. good! =)

    ReplyDelete
  9. tima kasih gak padah hosni mobarak.degil sungguh beliau.

    ReplyDelete
  10. teringat2 gaks :)

    iya ler, thanks to pm sebab menolong usahakan utk keluarkan rakyat kita dari pergolakan di mesir nun

    ReplyDelete
  11. Amboiii Monday blues sungguh!

    Betul, tanpa usaha pihak2 tersebut, pasti sukar mereka untuk bergerak keluar dgn secepat ini.

    Masa ni baru terasa, negara kita terbaik!

    Makan Sakan-Sakan: Aku Puas Hati Benda Lain...

    ReplyDelete
  12. cuti pat hari awat hang tak balik kedah. ehhh?

    ReplyDelete
  13. Tima kasih kat PM je?..kat kome tak tima kasih ke?..

    ReplyDelete
  14. gua relaks je seminggu x update blog.
    cuti raya cina. haha

    ReplyDelete
  15. hang keje ngan aku je....goyang kaki cukup bulan dapat gaji buta amcam??

    ReplyDelete
  16. kak nafira - jgn malas2, nnti baby pn jd malas. haha

    aleen - memang kojaqqq ang nih!

    manje - eh, manje dok area sini jgk ka?

    KOG - sebab bini PM selalu di sisi PM dan jugak menyambut kedatangan pelajar2 kita dr mesir. ehemmmm...

    ReplyDelete
  17. sahrom - takpa, keadaan kat sana tenang dan damai.hehe.

    sarah - dah sampai kan. harap2 sume selamat. amin.

    daddy ziyyad - hmmm.. ikhlas tau. jgn keragui kejujuran sy. ;p

    pegi sekejap je pangkor tu sbb ada family day kt sana. ;p

    ReplyDelete
  18. mawar berduri - eh,mana ada hanimun! memandai je. haha. ada family day lahhhh. hehe. laaaa... knp nk nangis ni?

    heroiceroi - kan best kalo cuti sebulan kan??? haha

    kak anis - beliau sgt degil aka ketegaqqqqq!!

    mak su - bkn senang kan nk kluarkan 11000 org dr sana. good job PM and the team.

    azieazah - syukur kan, sebab negara kita aman. ;p

    ReplyDelete
  19. six sept - aku ada family day belah mertua, then ahad mr.GC lak duty.hihi.

    relevan - hokeyyyy.. tima kaseyyyyy... haha..

    daud - lu raya cina mengalahkan cina plak. haha

    hantwo - keja apa ni woiii? jgn kerja yg lain mcm sudahhhhh.. haha

    ReplyDelete
  20. budak2 tu kena bayar balik the ticket right? betol la tu kan, sebab ingat senang ke nak pi hantaq rescue flight..

    tapi org mesia asik nak complaint.. kesian gomen, takdak duit wehh.. 11ribu org tu nak kena selamatkan, ish ish ish

    ReplyDelete