Thursday, February 24, 2011

jika benar cinta itu buta

Makwe: Aku cinta kau. Tolong bawa aku ke mana saja kau pergi.

Pakwe: Ohh.. sayang. Begitu dalam kah cintamu padaku?

Makwe: Sangat dalam, sedalam perigi belakang rumah nenekku.

Pakwe: Ohhh..terharunya aku jika begitu.

Makwe: Jadi, tolong ya jangan tinggalkan aku. Aku rela hidup susah denganmu. Makan megi hari-hari pun aku sanggup.

Pakwe: Tapi sayang, kita tidak boleh begini. Kita bukan suami isteri yang sah. Mana mungkin aku bawa kamu kemana saja aku pergi.

Makwe: Tidak! Jangan tinggalkan aku handsome boy.



Gambar sekadar hiasan. Kredit to Murai.



Ikuti perbualan dua beranak menggunakan telefon CSLM model empat empat siku lipat, tekan-tekan tak dapat. (sila baca dialog dibawah macam drama-drama melayu kat tibi 3)

kringgg.. kringgg.. kringgg.. telefon berbunyi...

Anak perempuan: Semekom mak, ni Zura ni. Mak sihat?

Mak: Zuraaaaaaaaaaaaaaa, kau kat mana ni hah????? Dah lama mak ayah cari tak jumpa. Kami dah buat report polis dah.

Anak perempuan: Mak enggak usah risaukan Zura, Zura kini berada di Lombok, Zura sudah kahwin. Yeeehaaaa.. Mak sudah ada menantu, Suparman namanya mak.

Mak: Ohhh anakku.... Sampai hati buat mak ayah macam ni....

Anak perempuan: Aduhhh mak, enggak bisa ngobrol lama-lama, prepaidnya udah mau abissss.. Ok mak, permisi ya. Kirim salam sama ayah dan adik beradik yang lain.


tuttttt.. tuuuutttt.. tuuuuuttttt.. prepaid abissss...



* Musim anak perempuan lari ke Lombok sudah datang balik.

* FB sudah tutup, sapa-sapa mau mengorat aku, boleh cari aku kat twitter, GC.

27 comments:

  1. -kot ya pun nak kawin lari..kawin lari lah ke London ke..Paris ke...New York ke..paling koman pun Sydney....ni ke Lombok! ~haha

    ReplyDelete
  2. jom kita buat bloggers trip ke lombok... melawat kawasan, haha

    ReplyDelete
  3. Lombok dalam bahasa Jawa bermakna cili.
    Pedas penangannya tu.

    ReplyDelete
  4. Kalau muka mamat lambok tu macam Aserap Sinclair, mesti ramai yang sudi ikut lari ke Lambok!

    ReplyDelete
  5. macam xd tempat lain jer nak lari. lombok jugak yang tetap di hati!


    ceh!

    ReplyDelete
  6. ada kes baru lagi yer.. aduhai.. tak serik2 dengan cerita yg lepas2..

    ReplyDelete
  7. taim fb bukak pun gua tak dapat nak carik .. inikan pulak twitter ..

    ReplyDelete
  8. yang aku pelik tu.. kenapa asyik2 lombok?!

    Kalau semua laki2 lombok bawak balik "foreigner" untuk kahwin... sape pulak yang nak kahwin dengan wanita lombok ?

    heran!

    ReplyDelete
  9. penat la kawen lari..lari 100m tue laju sangat..lari la berganti2..br syok huhuhuhhh

    ReplyDelete
  10. daddy ziyyad,

    udah nama kawin dgn laki lombok, mesti la lari ke lombok. keh3x.

    ReplyDelete
  11. KOG,

    jomsss... kot jumpa budak2 malaysia kat sana kansss? haha

    ReplyDelete
  12. YB,

    ohhh... lombok tu tempat pengeluar cili kot?

    ReplyDelete
  13. Ismail Fitri,

    kalo cam aserap sinclair, sekali aku join lari ke lombok. kah3x

    ReplyDelete
  14. sepet,

    sentap lebih je weh... ada pape ka... hihi

    ReplyDelete
  15. kot ye pun nk makan bubur lambur, sini pun belambak kan? apekedeynye sampai ke lombok peginye? huhuhu~

    psstt..aku dah folo twitter ko~

    ReplyDelete
  16. hahahaha.. sis nak tanya satu soklan.. hensem sgt ke jejaka lombok nih?? ramai nau gadis mesia kawen lari ngan jejaka lombok..

    ReplyDelete
  17. oh yea? tak baca paper plak sejak2 mode busy neh.

    hehehe untung la kamu-kamu ni.

    digoda, dibelai. rasa syurga. bila dibawa ke sana, tahu saja nasib kamu. =)

    ReplyDelete
  18. sape2 nak cari MDT, sila cari kat blog sudah!

    FB tadak! tweeter pun tadak! YM pun dah lama tak bukak!

    :P

    ReplyDelete
  19. Cinta itu buta..sebab itu ada juge orang bercinta ni suka meraba raba ..

    ReplyDelete
  20. haishh da start balik dah lombok2 nih....gerammnyaa.. tapi takut gak kalau terkena kat sedara kita..sbb dorang ni bukan atas kehendak sendiri kan..kena minyak pengasih..tu yg sampai lombok.. or adakah mereka mmg bodo?

    ReplyDelete
  21. hahaha


    kiut ah!

    kat sana depa panggil prepaid tu,
    PULSA!

    ReplyDelete
  22. add twitter aku wei..
    nama cam biasa la... nur zulaiha burhan @jueburhan

    wei..sorry wei,, aku bulur nak p mkn td, shrian tak makan sibuk la.., jadi mls mau msg pjg2... hehe

    ReplyDelete
  23. ramai benor remaja lari ke sana . maybe sebab sana semua lelaki hensem kot . teehee

    ReplyDelete
  24. Lombok jugak yang popular. Nama tak sedap pun tak per...

    Suparman? Tapi bukan boleh terbang pun. hehehehe

    ReplyDelete