Wednesday, April 6, 2011

dan bila

Bila saya malas, saya memang baring terbongkang saja depan tv
Bila saya malas, orang nak datang rumah pun saya tak bagi
Saya cakap, tak apa, esok saya pergi rumah awak

Bila saya malas, saya hanya mampu pandang sampah-sampah di lantai
Bila saya malas, langsung saya tak basuh pinggan
Eh, esoknya ada orang suami yang tolong basuhkan pinggan
Yeayyy

Bila saya malas, saya asyik nak tidur je
Dan saya hanya bangun ke bila saya lapaq
Lepas saya makan pun, saya masih hendak tidur
Teruk!

Tapi bila saya rajin, sumpah saya kagum dengan diri sendiri
Bila saya rajin seperti semalam, saya mop lantai supaya wangi dengan ajax fabulosososssososo
Bila saya rajin, lantai rumah saya nampak berkilat-kilat macam cermin (tipu yang keterlaluan)

Bila saya rajin, clear semua pinggan di sinki
Bila saya rajin, habih baju-baju kotor saya kutip dan basuh

Saya sendiri kagum dengan kerajinan saya
Rajin kan saya???
Ok, terima kasih kerana setuju dengan kata-kata saya


* Mood hari ni belum pasti lagi rajin or malas. Hihihi.

19 comments:

  1. asslamualaikum gc

    kita doakan awak rajin sentiasa... =) ~

    ReplyDelete
  2. saya bila malas serupa mayat.langsung tak bergerak~hoih! rajin sikit!

    ReplyDelete
  3. manje,

    waalaikumussalam. thanks manje. tapi kita mmg sokmo malassss.. haha.


    bujal,

    eee.. malas serupa mayat.. grrr.. jgn tetiba jd hantu sudehhhh

    ReplyDelete
  4. kalau time rajin jemput² la datang rumah saya :)

    ReplyDelete
  5. bila saya malas...paksa la mcm mana pun, keje takkan jalan jugak!

    ReplyDelete
  6. KOG,

    awak ajak saya datang rumah awak kah?? nakkkkkkk. hehe


    GB,

    hahaha. betui3x.

    ReplyDelete
  7. HAHAHA selalu nya mana lagi lebih, rajin @ malas? =D

    ReplyDelete
  8. Heroiczero,

    selalunya lebih kat malasssss.. wahahahah..

    ReplyDelete
  9. Awak tak rajin..sebab tu jadi malas..

    ReplyDelete
  10. bila aku malas?? aku pun tak tau bile aku malas hahahhaaa

    ReplyDelete
  11. Bila saya malas, habis lah budak kilang mintak MC kena hamun! ~haha

    ReplyDelete
  12. kena rajin dikk .. cayuk2 .. dah nak balik nie .. semangat balik lahh :))

    ReplyDelete
  13. smoga dpt anak yg rjin sentiase..hehe

    ReplyDelete
  14. salam kenal..dah malam ni..so apa keputusan mood hari ni? :-)

    ReplyDelete
  15. Aku kalau rajin, aku makan!
    Aku kalau malas, pun aku makan!


    hehehehhehe

    ReplyDelete
  16. Kalu rasa ada semangat rajin, bagitau yer...

    Nak ajak mai ke rumah, banyak kain nak kene lipat.

    hehehehe

    ReplyDelete
  17. gua kalo malas.dalam mimpi gua rajin.berkilat umah gua kemas.tp dlm mimpi je.lua mimpi.malas tahap ape nth.hahaha

    ReplyDelete
  18. ini kes pembawakan buhdak nie kalo begitunya pesen pemalas cam lu nie..hahaha

    ReplyDelete