Tuesday, April 5, 2011

durian oh durian

Durian tu di gelar raja buah
Sebab badan beliau ada banyak duri
Hati-hati kalau terhempap durian
Boleh berdarah kaki
Ohhh.. sakitnya

Kata orang yang nak makan durian sangat-sangat
Walaupun sekarang bukan musim durian
Harga untuk 2 bijik durian 39 ringgit Malaysia
Fuhhhhh...

Mujur saya tak suka makan durian
Saya suka rambutan aka moktan
Sekilo paling mahal baru 5 ringgit Malaysia
Nak makan 5,6 kilo pun boleh
Sebab masih lagi murah berbanding durian
Hihihi

Walaupun saya boroi peknen
Saya tetap tak menggemari durian
Dulu ayah saya paksa saya makan, baru saya makan
Nak jaga hati ayah
Dulu saya tengok kawan-kawan saya makan durian dengan lahapnya
Saya secara otomatiknya terasa nak makan

Mujur saya masih diberi ketahanan untuk tidak mengidam nak makan durian!!
Wahahaha

26 comments:

  1. wehhhh sedapnya durian...moktan selalu batuk la..huhuhu

    ReplyDelete
  2. kak KB - durian tak sedap...!!! moktan la sedap.. yang isi lekang tu... nyam3x

    ReplyDelete
  3. Omputih kata makan doyan ni macam makan eskrem dalam jamban....tahla.

    ReplyDelete
  4. cikgu ahmad humairi,

    eee..seriyesss kah depa cakap cmtu??? hahahaha

    ReplyDelete
  5. aku duk sini br aku belajar kopek durian tau huhuhuhhh

    ReplyDelete
  6. pernah minum air durian?

    haha~~

    ReplyDelete
  7. manggis suka tak? ciku? mangga manis?

    itu semua faveret saya selain durian. :D

    ReplyDelete
  8. tak pernah tolak durian apatah lagi moktan.. he..he..

    ReplyDelete
  9. huhuhu..rindu nak makan durian.. tapi terpaksa berpantang buat sementara waktu..

    ReplyDelete
  10. hg deret tak bls comment aku na..
    meluat, aku dah la rajin buka nk tgk hg bls...
    malaih aarr aku nk comment dah,,

    sekian...
    senyum manis dari zulaiha.. (^__^)

    ReplyDelete
  11. NZ,

    wahaha. aku baca, tapi takdan la nk balas. hegeh2 noh majuk. haha.

    ReplyDelete
  12. sekarang musim durian! =)

    tapi still mahal lagi. esok2 turun la tu hrga nya.

    ReplyDelete
  13. kalo makan dohoyan nanti anak lu kulit kuning langsat der.ce try hee

    ReplyDelete
  14. aku masa pregnant, makan durian.. rasanya tak banyak pun.. 2 biji sepanjang 2 hari.. hari-3 aku kena asthma.. padan la muka aku kannn?

    ReplyDelete
  15. days - haha. tak mo lah. bushukkkk

    lurpak - mak aiii..kuatnya makan.. patut la blh kena asthma.. ish3x

    ReplyDelete
  16. kadang2 saya suka makan buah nam2..
    ada pokok nam2 di tepi rumah saya.. ada kisah disebaliknya..

    ReplyDelete
  17. kita sama !

    moktan yang jenis kecik pastu masam manis..huiyaiii susah nak cari.

    doyan suka jugak tapi kalau takde takpe..



    peknen ? tahniah !!!!

    ReplyDelete
  18. manggis la best weh. family aku tak suka jugak derian ni. sebab tu kat dusun aku ada 4 batang pokok derian ja. pokok moktan dgn manggis banyak. tak sabaq aih nak musim buah ni.


    awat aku taktau hang peknen? ish

    ReplyDelete
  19. saya suke durian..durian best..

    tapi la ni kene pantang durian..heheh..

    ReplyDelete
  20. tak makan durian...?pelik...heee

    ReplyDelete
  21. hahaha...
    saja ja.. wat gempak,,

    :)

    ReplyDelete