Friday, April 22, 2011

gigih

Apa makna gigih? Tak tau?
Pi la buka kamus dewan
Takkan itu pun kena kena habaq
Ishhh!!!

Menurut kamus GC pulak, gigih bermaksud pulun
Hahaha
Macam pulun Kedah pulun
Ok, tak ada kena mengena gigih dengan team Kenari kesanyangan saya

Kisah benar
Saya tengok ada seorang manusia yang gigih
Gigih nak turunkan berat badan gamaknya
Takpun nak jaga kesihatan dengan bersenam

Tapi agak-agak la kak
Takkan nak jogging pukul 1 petang
Waktu matahari memang terik atas kepala

Kalau jogging kat taman ok jugak
Redup sebab ada pokok-pokok
Tapi kalau dah jogging kawasan parking apartment yang tak redup langsung tu
Memang akak seorang yang gigih dan cekal



* Semoga kita dikurniakan kegigihan seperti akak ni yang berjogging tengahari panas terik.. hehe..
* Weekend ni ada Navy Day dan hari pengisytiharan Lumut sebagai Bandar Maritim dan Tentera Laut.. Bang, terbuka untuk orang ramai tak??? Ekekeke.

19 comments:

  1. joging 1 petang bagus sebenarnya.panas terik akan menyebabkan peluh lagi banyak merembes keluar.

    *apa barang joging pagi2?haha~~

    ReplyDelete
  2. bujal,

    eee.. bujal pun gigih jugak.. menyampah dgn bujal.. hahahah..

    ReplyDelete
  3. Bilalah saya nak gigih mcm tu? Nak jogging lepas Asar pun masih gigil huhuhu

    ReplyDelete
  4. agaknya klu jogging tengah panas boleh bakar lebih kalori kot..

    ReplyDelete
  5. Sangat gigih bila malam jumaat..

    ReplyDelete
  6. YB,

    saya dah lama tak jogging. hehe. tgk org jogging selalu dah.. hihi.


    Kak Hanis,

    haha. macam tu ka? eee.. boleh pitam.

    ReplyDelete
  7. pukul 1...?
    hitam la wey...





    z103.

    ReplyDelete
  8. Pegi hari terbuka tu kira joging gak laaa....setuju???

    ReplyDelete
  9. pernah nampak org joging kat taman KLCC pukul 1 petang..
    iskh, biau beno..
    cam merentas desa gamaknya..
    ke gila berlari..

    ReplyDelete
  10. kalau terbuka aku nak tutupkan..
    malu la buka luas2 huhuhhhh

    ReplyDelete
  11. hah..giler kul1..panas terik tu..kata xelok bersenam time panas terik..tp kat area s.alam klang ni aku nampak gak yang jog memalam..kalo aku xkose..hehe..weh, ko windu aku kan..miahahaha..
    -siapalagikalaubukanola-

    ReplyDelete
  12. tabik spring lah pada mereka2 yg rajin beno joging! untung2 nak joging tengahari buta dari tak joging langsung cam kita ni?muahaha

    ReplyDelete
  13. gigih sgt tu nak joging kul 1pm ;p

    ReplyDelete
  14. laaa..memang gigih menunjuk tu heee.

    ReplyDelete
  15. aisssyy pitam jap lagi panas2 tuh.

    btw, agreed with bujal. HAHA. panas2 la baru berpeluh lebih!

    ReplyDelete
  16. joging itu bagus untuk kesihatan.. hehe.. :P

    ReplyDelete
  17. wah betul2 gigih berjogging pukul 1 tghari..boleh terbakar kulit...

    ReplyDelete