Friday, April 8, 2011

kalaulah kail panjang sejengkal, jangankan lautan, sungai atau parit pun tak lepas ko nak mancing

makk aii.. panjang gilos tajuk entri hakak kali ni
pes taim gamaknya hakak wat tajuk panjang2 cenggini
baca tajuk pun dah panjang
entri tunggu tengok lah, tobat la panjang lagi

maksud peribahasa tu (itu peribahasa or pantun, ohh.. lantak lah)
kalaulah ada kail yang kontot, jangan lah ko mimpi ye dik nak mancing kat tempat dalam
tengok jari la, kalo jari ko peseng panjang runcing tu, panjang sikit la kail ko
cer kalo jari peseng jari hakak ni, memang kontot la kail tersebut

apa hakak merepek ni
hakak nak cakap psal mende lain lah
tapi rasanya ada kena mengena dengan peribahasa di atas

kalau lah masa bujang pakai baju size M
janganlah perut dah 5 bulan masih mimpi nak pakai size M

hakak frustttttt merasssss tau beli baju online
sebenarnya hakak lupa
ingatkan badan hakak masih selim melimm macam dulu
sekali hakak pakai baju tersebut
ketat metatttt
ehhh.. hakak ingat, badan hakak baru naik 200 gram
arghhhh

tak jadi nak pakai, nak sedekah je lahhhhh
sapa mau? sapa mau?
sila angkat tangan macam sayerrrrrrrr

25 comments:

  1. serius tak tau nak ketawa ke nak simpati

    ReplyDelete
  2. sedekah la kt uma anak yatim heheheee

    ReplyDelete
  3. Bagussss...bersedekah la...gerenti pahala, insyaAllah.

    ReplyDelete
  4. KOG - kalo ketawa, nanti kena bako.. bako, bako aje.. ketawa lah kalo berani.. hahaha


    sahrom - bagi kat adik beradik je lah kot..


    cikgu ahmad humairi - tu lah, nak kena sedekah ni..

    ReplyDelete
  5. Salam...ni tgh siap2 nak g masjid. Kalau nak kirim baju tu buat sedekah meh la bak sini..hehehe

    ReplyDelete
  6. xbreni nak beli baju online
    takut saiz xngam
    dah rugi

    ReplyDelete
  7. abg long - haha. baju pmpuan bang, yg p smayang jumaat tu lakiiiii.. hahaha


    alien - itu lah, takmo dah lepas ni. insaff

    ReplyDelete
  8. gantung je~~buat motivasi untuk kurus~~haha~~

    ReplyDelete
  9. boleh guna buat motivasi kuruskan badan.. tak yah pergi london weight management..

    ReplyDelete
  10. agkat tgn mcm ucop wheelcha. keke

    ReplyDelete
  11. bujal - hahaha. kot jadi kain buruk je nnti. sbb tak kurus2. haha.


    pala maldini - haha. guna lah losyen mustajab mcm nora danish... ekekek.


    kila - hahahha. sessuwaiiii lahhhhh...


    macy - haha. ucop.. ucop..

    ReplyDelete
  12. ari ni start diet,exercise banyak2...insyallah 5 bulan lg boleh pakai balik...hu hu...

    ReplyDelete
  13. aku akan beli online kalau baju tu tshirt.. blouse semua tak akan punya lahh.. maklumlah badan i ni di dicustomize. hhehe...

    ReplyDelete
  14. ades hakak.macam mane lu bleh lupe lu pregnen? huishh.jg anak sdare angkat gua bebaik ok heheh

    ReplyDelete
  15. Bila badan sudah tidak muat dengan saiz M, tu tandanya ada kemajuan dalam penghasilan lemak dan isi badan...

    Sedih tau sebut pasal mata kail ni...aku terpaksa gantung joran buat seketika kerana banyaknya benda lain nak kena buat....!

    ReplyDelete
  16. bukan akan lagi nampak seksi ke?
    x yah pakai jalan2, pakai dalam bilik jer pon
    biar abang besar jer yg pandang
    makin smepit makin sayang owhh
    woohaaaa!


    >>___<<


    lariiiiiiiiiiiii

    ReplyDelete
  17. hehehe.. hakak ni.. :) sy muat kot baju tu..

    ReplyDelete
  18. bila tengok gambar dekat bawah tu.. usha punya usha.. mcm pernah tgk.. bukak akaun twitter..ya.. padanlah pernah nampak pun.. sy follow hakak di twitter.. :)

    ReplyDelete
  19. biar btol da 5 bln ek?

    tahniah..erk

    ReplyDelete
  20. ouh dah 5 bulan rupanya. Tahniah! sangat lambat wish. heh.
    Walaupun nak sedekah kat aku baju tu, aku ttp tak nak. Sebab aku lebih dari size tu..grrr

    ReplyDelete
  21. frodo,

    hahaha. vangangggggsssss...


    mimi jazman,

    ok, dh folo u back kat twitter. ;p


    Al & Cik anita,

    hehe. thanks. ;p

    ReplyDelete
  22. simpan jaa la..sok pas bersalin buleh buat bakaq semangat...eh ka bako darah tah??hahahaha!!!

    ReplyDelete
  23. bukan beli dr akak kan....

    kalau beli dr akak boleh jer tukar...

    hehe... tengah minum air ni nak tumpang menyelam boleh eak....

    ReplyDelete