Thursday, April 21, 2011

mendirikan rumah

Nak mendirikan rumah, bukan pakai modal yang sikit derrrr
Kalau nak beli rumah sekarang, koman-koman kena bayar 10% down payment
Untung orang kerja gomen, tak payah bayar down payment

Rumah-rumah sekarang pulak, harga bukan main mahal
Mau 100 ribu ringgit ke atas
Tengok tempat jugak
Kalau kat Kedah, boleh dapat lagi yang harga bawah 100 ribu ringgit
Tapi kalau usya harga rumah kat Lumut ni, homaigod

Itu pasal rumah tempat tinggal
Belum masuk part nak mendirikan rumahtangga
Hantaran saja mau dah 10 ribu ringgit
Orang key ell lagi mahal
Sampai 13 ribu ringgit!!!
Hantaran saja tu
Homaigod lagi


* Daripada menyewa, bulan-bulan bayar 2,3,4 ratus, baiklah beli rumah sendiri, walaupun rumah sekangkang kera.. Ekekeke.

* Kaum lelaki, selamat berjimat cermat dan menyimpan duit untuk perbelanjaan kawin. Nak jimat, ajak je nikah kat siam. Balik Malaysia, jangan lupa daftar. Hehehhe.

12 comments:

  1. jangan jeles~saya beli rumah dari pak mertua saya.pak mertua saya cuma nak rm10000 je~~buat kos dia pegi umrah~~haha~~

    ReplyDelete
  2. bujal,

    ok, saya sgt jeles tauuuuuu...

    ReplyDelete
  3. kamu ejen nikah-siam ke, siap promote pulak? heh.

    ReplyDelete
  4. semua org nak duduk bandar..
    tu sebab property kat bandar melambung lambung naik..

    gaji 3-4 ribu, nak duduk bandar yg kos rumah teresnya pun dah 200ribu +

    option yg saya nampak, duduk luar bandar..masih boleh dapat lagi rumah lingkungan 120-150 ribu.

    ReplyDelete
  5. huhuh umah2 skrg semua mahal kan dik .. nak beli susah , kena fikir banyak kali .. semua mahal lah skrg nie .. nak beli kos rendah x layak huihuhu

    ReplyDelete
  6. Masa aku booking beli rumah dulu, harganya RM90k.. la ni dah naik jadi RM120k. nasib baik aku dh beli dulu. tp itu rumah teres.

    kalo rumah semi-D, dekat RM200k.. gile, sebab kat sini bukan bandar besar pom.

    ReplyDelete
  7. hei puan GC~
    Ajaran sesat tu untuk kaum Adam..grrr..

    p.s ini mesti nak beli rumah la tu..ke dah beli?

    ReplyDelete
  8. betullah.. rumah mahal skrg.. lebih 100K pun masih sekangkang kera lagi.. tp kecil2 pun tetap bersyukur.. at least ada rumah sendiri daripada terpaksa menyewa..

    ReplyDelete
  9. cam kita belilah rumah outskirts sket.


    itu aje yg mampu dulu..

    ReplyDelete
  10. eh ada la rumah harga 150 dkt KL...





    rumah kucing, kihkihkih

    ReplyDelete