Thursday, April 28, 2011

nasik lemak dua kupang

dulu, harga nasik lemak, dua kupang je
nasik lemak pure punya
balut dalam daun pisang
wangi je bau

sekarang, mana dapat lagi dah nasik lemak dua kupang
kat kampung pun koman-koman ada juai lima kupang

dulu, makan nasik lemak hari-hari pun takpa
tak obes pun
dulu, makan jugak choki-choki dengan keropok super ring
tak obes pun

sekarang, budak-budak ramai yang obes
bila dah ramai yang obes tu, salah kan nasik lemak
salahkan jajan yang jual kat sekolah, kat luar kawasan sekolah

kesian orang-orang yang meniaga kat kantin mahupun luar kantin
padahal kat rumah, mak ayah rajin belikan mekdi, kepsi, piz_za


* GC is on diet. Terlebih berat sudahhhhh.. Bukan takat GC yang terlebih berat, cikenit dalam ni pun dah terlebih berat... Hohohohoh..

13 comments:

  1. nasi lemak disalahakn
    lepas ni kang dia catu penjualan beras pulak kang naya....
    hish2

    ReplyDelete
  2. alien,

    mak aiii.. naiya la camtu..

    ReplyDelete
  3. sndiri yg mkn byk,sndiri gemok, dah marah kt nasik lemak plak kan..bengong toi.

    ReplyDelete
  4. wehhhh..zaman bila nasik lemak 2 kupang ni? hahaha..

    saya sekolah rendah dulu pun nsik lemak dah 50 sen..:P

    ReplyDelete
  5. saya sempat la merasa nasi lemak 20 sen~~~wee~~

    ReplyDelete
  6. kak anis,

    kesian nasik lemak. orang dok makan nasik lemak, tak gumuk pun.. haha


    dokter,

    uiihhh.. sy dok kampung.. nasik lemak juai 2 kupang ja.. lima kupang depa boh ayam.. hehe

    ReplyDelete
  7. bujal,

    yeayyy.. bujal, kita geng.. daddy ziyyad makan nasik lemak letak ayam.. haha

    ReplyDelete
  8. sepatotnya kene upgrade kokurikulum. bukan kantin nutrisi.

    ReplyDelete
  9. uishhhh nasi lemak 2 kupang nie fofular zaman akak kecik2 dulu .. nak2 yg bungkus ngan daun pisang huhuhu .. mana nak cari dah skrg nie ..

    nasi lemak 50cen punnn payah !

    ReplyDelete
  10. itu la aku kata kat laki aku, kalau malas masak, kite kena gi upah org masak lauk and petang2 ambik pakai mangkuk tingkat...

    sebab makan kepsi, pizza ni semua tak sehat.. kan kan?

    ReplyDelete
  11. kat kuantan time aku kecik dulu rasanya nasi lemak dalam lingkungan 3 kupang ke 5 kupang. sebab tu bila balik kedah sekali sekala terus jadi peghak sebab murah gila!

    ReplyDelete
  12. post kamu nih mengingatkan aku ttg betapa lame nye dh x melantak nasi lemak der huuu pathetic sungguh rase hehe

    ReplyDelete
  13. zaman aku, nasi lemak dah 50sen. wee hoo, muda lagi aku. hau hua hua.



    jaga kesihatan kamu. =)

    ReplyDelete