Tuesday, May 10, 2011

lengusssss

akak pagi tadi ke klenet, besala, normal check up untuk ibu2 mengandung macam ni la.. asek2 kena check up.. hari tu lepas berat akak naik 2.5kg, akak terus cuak.. akak terus mengamalkan diet yang seimbang.. seimbang lah sangat yer, jangan percaya sangat.. nasik tetap feberet akak nombor 1.. almaklumlah, orang melayu tulen, haruslah suka makan nasik kan.. lagipun, akak tak muntah2, tak loya.. makan berselera jerrr.. kadang2 macam makan tak bismillah pulak, makan macam kena rasuk dengan hantu..

jadinya tadi pi timbang, kagum akak, berat akak naik 1.5kg je dalam masa sebulan.. okey lah tu.. tak banyak sangat.. hari tu, masa akak kena rasuk dengan hantu, makan tak hengat dunia, berat akak naik 1.6kg dalam masa 2 minggu jeee... ishhhh.. betul2 kena rasuk hantu masa tu..

Hemoglobin akak pun okey, atas pagar.. keh3x.. mungkin sebab pengambilan sayur bayam yang di beli seikat lima kupang di pasar malam dan kerajinan laki akak mencari kerang, terus dapat memaintainkan hemoglobin akak.. keh3x.. tambahan lagi, terima kasih atas bantuan obimin yang di syorkan oleh kakak hangkat dalam dunia blog, puan anis, rakyat malaysia yang tercampak di sri lanka.. keh3x..

ehhh..sudah lah.. malas nak cerita lagi pasal mengandung2 ni, risau plak kang ada yang kata akak cewi / poyo / mengada2. anak pun belum ada, cewi je lebih. kang ada yang kata akak menunjuk2 pulak. ishhh..bukan gitu niat akak sebenarnya. sedangkan akak pun suka mengutuk status rakan2 akak di fesbuk bila mana ada yang cewi dok post pasal2 mengandung ni kan... hishhh.. akak tak suka laaa.. laki akak lagi la tak suka.. tapi ni kira takpa kot, akak tak post benda ni kat fesbuk, akak post kat blog.. keh3x..



* lengan akak lengusss sangat2 ni, tadi kena inject untuk kancing gigi (tetanus). mujur kena belah kiri, kalo kena belah kanan, riso akak takleh suap nasik masuk mulut. kah3x. beria2 je, padahal boleh je menaip macam biasa. hihihihi. tapi serius, memang lengusss tauuuu..

12 comments:

  1. bese le...normal org pegnant lenguss2 ni...huhuhuhu.....HKL kalo kene rasuk..memng terus naik lemak 5 kilo dlm mase sejam..kehh.ekh..keh...

    ReplyDelete
  2. yeyy! dah cucuk ka?kak xcucuk2 lagi.bila tah.mggu depan la baru nk pi cucuk.ngeh3x!

    ReplyDelete
  3. hantu kak limah - grrrr... larikssss.. hahaha


    kak anis - yeyayyyy.. dh cucuk.. yeayyyy...

    ReplyDelete
  4. owh! lengus iyeaaa.
    saya lak letissss sesangat!
    hehe.

    ReplyDelete
  5. cikgu - hahaha.. letissss lah pulokkkk.. hahahaha

    ReplyDelete
  6. lengus? meh maksu uruts uruts kans ;)

    ReplyDelete
  7. oii makcik kenapa ek tetiba gua rasa macam umur adik adik je bila baca entry nie..

    ReplyDelete
  8. lengus. cewi..

    memang aku kena bukak kamus selalu.

    HAHA.

    =D

    ReplyDelete
  9. lengus lengus badan mak ni noks

    ReplyDelete
  10. ko belum tgk aku kena rasuk masa makan... aku pun takut tauuuu!!! hehehehe

    ReplyDelete