Tuesday, May 24, 2011

terima kasih uncle sebab sound saya

medium untuk communicate antara orang kat dalam ofis ni ialah menggunakan skype.

pagi2 on skype, nampak engineer dari site request for new purchase order.

"Puan, please provide new PO number".


alkisahnya, engineer ni dah umur baya2 bapak gua jugak. uncle ni chinese.

gua pun apa lagi, dengan hormat terus bagitau uncle tersebut.

"Uncle, tak payah la panggil saya puan. You can call me JLo".


sekali uncle tu reply, memang sentap gua. mallewww pun ada. keh3x.

"ok, sorry about that, berbudi bahasa adalah kebudayaan kita".


rasa macam nak letak kepala dalam laci.

16 comments:

  1. ayat kementerian kebudayaan yang tak larat tu, haha

    ReplyDelete
  2. bagusnya uncle yg berbudi bahasa tu..

    ReplyDelete
  3. Nebe main....I'll call you JLo....ermmmm, xyah letak kepala ko lam laci....sian ko.

    ReplyDelete
  4. lepas ni selalu tak berurusan dgn uncle tu? kalau ya, harus beli paper beg tebuk lubang kat area mata..ekekeke

    ReplyDelete
  5. terpaksa laaa rase tua seketika..
    hehehehe

    ReplyDelete
  6. keh2...kalo ak sorok bwh meja dh/huhuh

    ReplyDelete
  7. haha! nko tu dah kawen.. mesti lah dia panggil puan..

    ReplyDelete
  8. kne tanya rais yatim nie..kang dia bising hahahahhahaha

    ReplyDelete
  9. balas la.

    ada budi ada batas. ada hari boleh ku balas.

    ReplyDelete
  10. huhu.sentap kan.budi bahasa budaya kita =)

    ReplyDelete
  11. errr.. muat ke kepala dalam laci? kihkihkih

    ReplyDelete
  12. eh aku nak komen kat belog lain tadi..hahha...komen yg blog ni berbunyi begini..hahhahahahah

    ReplyDelete
  13. uncel tu ada anak permpuan..tanyakan tanyakan

    ReplyDelete
  14. GC tu uncle memang cam tu.cam acik yang dah tua ni kalau pegi jumpa orang yang berpangkat panggil tuan dan puan. kalau doktor walaupun kawan tetap panggil doktor. dah terbiasalah.

    ReplyDelete
  15. teringat last week ada 1 uncle cina ni tanya jalan sambil tunjuk map..

    dia punya intro macam orang nak masuk meminang..1st time jumpa org bukan melayu lebih berbudi bahasa dari org melayu sendiri..

    dan tiba2 rasa roh dato' maharajalela meresap dlm jiwa..kehkeh!

    ReplyDelete