Wednesday, June 1, 2011

tektik is a tactic

ni idea lecturer gua kalau nak mengelak dari bercakap dengan orang bank yang call kita
"call back later, im driving"
then, terus letak phone
idea yang bernas, memang guna penah try sebelum ni
keh3x

pagi semalam, gua dapat 1 call dari C_I_M_B
gua tipu cakap line tak berapa clear, tak dengar suara beliau
hahaha

petangnya, gua tengok ada orang call lagi
nombor pun dekat2 dengan nombor C_I_M_B tadi
terus angkat, guna balik tektik 'kotor' lecturer gua
"call back later, im driving"
keh3x
gua gelak sorang2
berjaya tektik gua

tidak berapa lama selepas itu
gua dapat sms dari kawan gua
"sorry, aku yang call tadi"

eh, kawan gua lah
dah la lama betul tak sembang2 dengan beliau
hampeh jugak tektik ni

14 comments:

  1. sekarang orang tak call nak sembang la... hantar msg kat fb je, hehe

    ReplyDelete
  2. CIMB tak pernah kol saya~~kenapa ha?

    ReplyDelete
  3. selalu astro kol aku suruh gune mustika hahahahahah

    ReplyDelete
  4. silap teknik guna tactic lah pulak yer.. ha..ha..

    ReplyDelete
  5. HL Insurans pernah call. aku kata call me back after 5.
    bila orang tu call, aku tak jawab pun.

    ReplyDelete
  6. kalau saya, senang aja.
    Terus cakap, "I'm not interested"

    Terus letak fon.

    Habis cerita.

    :)

    ReplyDelete
  7. keh2
    kadang2 cakap
    I`m in the meeting pun ok

    ReplyDelete
  8. Kesian orang yang kerja bank kan? Letih jari dail nak promote produk, tak ramai yang suka nak dengar.

    ReplyDelete
  9. hahaha.. nasib kawan yg call.. :D kalau emergency camno hihi..

    ReplyDelete