Thursday, October 6, 2011

kembali bersiaran... GC is back!!!

Assalamualaikum wbt. Mukadimah yang paling bagus untuk aku mula bersiaran balik dalam arena penulisan blog. Ekekeke. Skema semacam plak ayat. Tak payah la tulis skema2, rasa nak muntah pulak. Lama gila tak buka blog, masa dalam pantang hari tu, rasa nak tulis jugak, tapi di sebabkan masalah domain, membantutkan pulak semangat. So, semalam masalah domain tu dah setel. Terima kasih la kat team serverfreak yang bagi aku diskaun. Haha. Rugi bisnes kalau dapat ramai client macam aku.

Masa dah sarat mengandung aku dah rasa malas nak buka blog. Dah bersarang sikit blog aku ni. Hari ni lepas bersalin 51 hari, baru nak mula tulis balik. Sebenarnya aku dah mula kerja 3 hari dah. Memang baru lepas pantang sangat2. Masa hari ke 35 lepas bersalin, aku dah drive bawak anak teruna aku ke klinik. Terdesak, tak dak sapa nak bawak.

Hari ke 45 lepas bersalin, aku drive sekali lagi pi JPN, ambik mykid anak teruna aku. Sempat jugak aku tukar IC baru. IC lama tu muka macam kanak2 sangat. Muka sekarang ni cun sikit kot, putih sikit sebab dok dalam rumah sepanjang berpantang, langsung tak kena panas. Hahaha.

Lepas 2 bulan cuti panjang, rasa susah sikit nak pick up semua kerja yang tertinggal. Nak kena follow up balik kerja yang kita tak tau kepala ekoq. Tapi slow2 lah kan. Apa2 hal, blog tetap tidak dilupakan.

Aku nak share gambar anak teruna aku, Muhammad Aliff Emran yang lahir 4 hari lepas due date. Lahir kat Hospital Sultan Abd. Halim, Sg. Petani Kedah dengan berat 2.94 kg. Emran ada masalah sikit masa lahir, orang kita kata makan taikkkk. Hehe. Then, masa lahir dia tak teriak. Tapi sekarang, teriak tak mau2. Hahaha. Test vocal tu...





"Hai aunty dan uncle dan kakak dan abang, thanks sebab baca blog mama Emran. Ok, Emran nak sambung tidoooo"

20 comments:

  1. hensem~~welakm to the world boy!

    dan kepada maknya~welkambek!keh keh~

    ReplyDelete
  2. alah comeynya.
    tahniah beb.

    aku-yang-dah-lama-tak-ada-baby ni tumpang happy.



    .

    ReplyDelete
  3. bertemu kita kembali.. Alhamdulillah.. dah selamat semuanya.. Semoga emran sentiasa comel sihat hendaknya

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah...tahniah atas kelahiran bayi anda yg sihat dan comel..

    GC dah jd ibu :)welcome to the club..hehe

    ReplyDelete
  5. gulp! dah beranak dah!!! dah abes pantang dah!! dah keje dh pon!! masyaAllah.. cepatnye masa berlalu.. rasanye baru jek tau GC peknen..

    ape2pon.. tahniah k~

    ReplyDelete
  6. welcome back gc. comelnyer baby.

    ReplyDelete
  7. Welcome back to dunia blog w/p skrg saya sendiri dah kurang aktif di blog.

    Comelnya anak awak ni. Sampai masa awak bersalin tu saya tak tahu hehehe

    ReplyDelete
  8. comel macam mak dia....hi emran! nama kakak adalah gB! heheh~

    ReplyDelete
  9. Hai emran.

    awak hensem.

    saya tunggu awak, k.

    ReplyDelete
  10. wargh..rindu lo...menyepi berbulan2...ensem la anak teruna GC ....

    ReplyDelete
  11. GC!!!!

    Rindu gile owh dengan kau~ selamat kembali bersiaran.

    welcome Emran.. meh2 dekat dengan Aunty Nita meh. hihi :)

    comel anak teruna kamu~~

    ReplyDelete
  12. keh...keh..keh...
    patut lame berperam.....
    cute le baby boy nih....

    ReplyDelete
  13. wah.. tahniah! ;D comel anak anda. hihi. ;)

    ReplyDelete
  14. Tahniah GC!

    Dah agak.. sebab lama benar tak ada update blog nko ni..

    Anyway, welcome to parenthood..

    ReplyDelete
  15. der rindu ah !!! hish sebak kejap gua bile tgk muke anak menakan gua nih hehe.dh jadi auntie dh gua ghopenye hehe.upload gmbar anak teruna hensem lu nih byk2 k.auntie gojes nak tgk slalu hee

    ReplyDelete
  16. tgk ade update td berdebar2 nk bkk blog GC .duk pikir laki ke pompuan bby tuh.rupenyaaa heroooo..congratsss wehhh!!!

    tetiba hepi lak.heheheee..

    nanti cite ah pglaman pestime beranak n pntang k;)

    ReplyDelete
  17. yeyyy!! GC is back!!

    comelnya!! nk gigit pipi!!

    ReplyDelete
  18. tu arr.. bila tgok GC senyap jer, dah agak dah ni mesti dah bersalin ni hihi.. Tahniah yer GC.. tahniah gak kat zahra coz dah dapat adik emran :D

    ReplyDelete
  19. wahhh...tetiba je nk bukak blog awk..rupenye dh update new story..awk tulis ari2 ekk..sya akan baca..

    ReplyDelete