Thursday, October 13, 2011

menghitung anak tangga

Ok, ni peristiwa masa balik kerja semalam. Lif rosak dong!! Hampeh betui. Kalau setakat naik tangga tu bawak diri sendiri tu ok lagi, ni dengan nak pegang si Emran yang sekarang ni entah berapa kilo gamaknya. Beg lagi. Sumpah rasa nak tersungkuq jilat lantai tangga tu.

Lenguh habih kaki ni, bukan senang nak panjat tangga sampai ke tingkat 5. Dah la baru lepas beranak, stamina pun takdak, energy dah abeh masa proses meneran Emran. Hahaha. Nampak sangat menipu. Kalau angkat beras sekampit lain cerita dengan dukung anak. Kalau bawak beras, penat kalu, boleh letak dulu. Bawak anak, takkan nak letak kat lantai pulak bila penat. Hohohoho. 

Emran pulak baik je, tak teriak langsung. Mungkin sebab dia dah biasa rasa naik tangga sebab masa aku pregnant dulu pun, memang kerap jugak lif rosak.Dia pun enjoy je tengok mak dia tercungap2 panjat tangga.

Bukan main bayar duit maintenance tinggi tiap2 bulan, tapi lif kerap rosak!! Sakit hati aku ni. Mujur rumah sewa je, kalau rumah sendiri, memang tak kosaaaaa akak nak beli rumah apartment camni. Buat anaiya badan ja nak panjat tangga time lif rosak.

Haiii.. Saya baru lepas pakai bedak sejuk..


Mak cakap aku suka aniaya Emran, bagi pakai sarung tangan lain2. Dah tu bunga2 pulak. Bukan camtu mak, tak jumpa pulak sebelah lagi sarung tangan tu, so pakai je la sebelah lain pun. Yang penting dia tak garu muka. Sarung tangan bunga2 ni, yang kakak aku punya, anak dia kan gegirl. Mesti la bunga2.

21 comments:

  1. hensem boy~kenapa muka serius sangat?keh keh~~

    *beli rumah baru la~he~~

    ReplyDelete
  2. hihihi~
    takpe, budak kicik tak kisah kale lain2 punye

    ReplyDelete
  3. bujal,

    muka harus seriyus seperti muka mak nyaaa....

    *itu rumah sewa je. haha

    ReplyDelete
  4. alien,

    kannnn... tak kisah la kaler lain2 pun kannnn... yeayy..

    ReplyDelete
  5. cikgu,

    emran suka mandi lah. tak macam mak dia. hahahaha.

    ReplyDelete
  6. Xpe emran...tunggu dah besar skit kasi buli ibu lak.3tahun pertama masak la ibu...hahaha.

    ReplyDelete
  7. khamelesa,

    macam mana dpt cari blog sy ni?

    ReplyDelete
  8. errrkkk.. kijamnye ibu emran nih.. ade ke pakai sarung tangan len2.. cam ner ibu cuci nih emran.. sampai boleh hilang..isk3..

    ReplyDelete
  9. kak nafira,

    alaa.. hantam je la. masa nak pakai tu cari tak jumpa. hahaha. masa tu pulak musim ujan, pakai je mana yg ada.

    ReplyDelete
  10. hensem boi emran.hang dah besaq sok tlg pakaikan stokin mak hang kaler lain lain ya hehehe.

    ReplyDelete
  11. days,

    hang jangan dok mengajaq emran lagu tu noh. sekeh pala satgi. haha

    ReplyDelete
  12. amboi maknye pun..mentang2lah mak tetiap malam pakai bedak sejuk..habeh anak skali kene tepek bedak sejuk.kah3

    ReplyDelete
  13. aleen,

    sori beb. aku mana pakai bedak sejuk, badan emran jadi ruam masa tu. haha.

    aku tak pakai bedak sejuk ponggg, kulit dh mulus niiii..haha

    ReplyDelete
  14. hye emran, baju 'i love sri lanka' auntie simpan lagi ni...muehehehe!

    ReplyDelete
  15. wahhhh. misti mak emran dah kuwos skang. kem salam peluk cium emran ehhh!

    ReplyDelete
  16. aka yang baca pun rasa termenggah2.. penat tu naik tangga sambil dukung anak & bawak beg lagi..

    ReplyDelete
  17. awat aku lak yang berpeluh2 termengah2 baca entri hang ni??? (dok imagine naik tangga ngan kila pi umah hang aritu)

    ReplyDelete
  18. hahahah..stylo seh Emran pakai sarong tangan lain2 macam tu :P

    Pegi bakar opis mentenen tu..:)

    ReplyDelete
  19. cute sgt, boy pakai sarung tangan bunga2...

    ReplyDelete