Tuesday, November 8, 2011

BERAYA DI PERANTAUAN

Sob3x.. Kali ni, pertama kali aku beraya jauh dari keluarga di kampung
Sedih weh, mujur ada si kecit Emran menemani aku..
Hilang sikit rasa sedih sebab tak dapat beraya dengan family tercinta..


Kali ni pertama kali aku beraya sebagai bini dan mak
Hihi.. Teruja beb..
Almaklum la masa raya posa lepas, aku still dalam pantang


Aku baring je masa raya posa hari tu sebab takmau sakit kan hati
Tengok orang lain makan syedapppp2..
Sob3x lagi


Pagi hari raya korban, aku pun berkobar2 iron kan baju melayu laki aku
Perghhh.. taciingg gak masa tu..
Sebab tahun lepas kami bukan jadi laki bini lagi.. haha..
Dan aku pun berkobar2 iron tudung dan baju kurung aku
Semangat gila ni nak beraya, hatta raya haji je pongggg


Baju kurung dan tudung yang dah siap iron aku gantung elok2
Takmau kasi kedut2 punyerrrr
Tapi, sampai sudah baju kurung tu dok tergantung dalam almari
Sebabnya kat tempat laki aku, raya haji orang tak datang beraya
Hahahaha...
Dan kami pun tak pi beraya mana2..
Hahaha...


Sudahnya, berkain batik dan t shirt je la di hari raya haji
Nak meriah lagi, ambik semangkuk mee kari dan makan depan tv..
Baru feeling raya ye dak???



Di kesempatan ini, Emran ingin menyusun 10 jari memohon ampun dan maaf
kalau ada terkasar bahasa. Keh3x.

12 comments:

  1. SALAM,
    SOB (3 KALI) TAPI MASIH DAPAT BERGEMBIRA BERSAMA SUAMI DAN ANAK. NAK RASA MEE KARI TU. LAIN KALI JEMPUTLAH KAWAN2 NI.

    ReplyDelete
  2. nanti tahun depan sila feeling pulak rasa RAYA AIDILFITRI sebagai laki bini (dan emak orang)..hahaha

    ReplyDelete
  3. klu akak time raya walaupun tak jalan ke mana2 dan tak ada teta,u yang dtg, mesti nak pakai baju raya jugak.. he..he..

    ReplyDelete
  4. ksian ada.. nak tergelak pun ada.. kelakar lah GC ni.. hihi.. beraya kat ner tu.. takkan x sambut kot.. pakai jer baju raya tu.. sambut sendiri2 jer.. Selamat Hari Raya Emran :)

    ReplyDelete
  5. oh, bahagia nya aku balik beraya di kampung halaman...... tengok pak aku tolong orang semelih lembu..... tolong mak aku masak daging...... gelak ketawa ngan adik2, guling2 sambil karaoke lagu raya...... makan durian sambil memasing citer pasal life masing2..... OMG! nikmat yang tiada ternilai......

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. pandainye mak emran susunkan splo jari emran. Emran jangan ikut keh3x K.

    ReplyDelete
  8. kenape tak kabo awal2 lu tak dpt pakai baju raya..

    gua yang terpaksa bertugas nie pun dapat pakai baju raya kt tpt kerja..

    hahaha10x

    .

    ReplyDelete
  9. > Luah Fikiran:

    Mak mertua yang masak mee kari tu, menantu mithali ni tolong kacau apa yg patut dan tolong makan je. keh3x


    > Daddy Ziyyad

    Tahun depan nak raya berganda2 sebab tahun ni raya dalam pantang. So, nak makan habis2an. Hihi.


    > Kak Hanis,

    Rasa lain macam pulak kalau kita sengsorang pakai baju kurung. Takpa, ni pengalaman pertama, so tahun depan dah tau la cara org kt situ macam mana. hehe.

    ReplyDelete
  10. > Kak Atie,

    kali ni beraya kat ipoh. hehe.


    > bujal,

    yup, baru kawin, tak sampai setahun lagi. hahahahaha.


    > pia,

    macam harammmmmm.. langsung tak jeles.. sob3x.. makkk.. nak balik kampung jugakkkkk!!!


    > Cikgu,

    Eh, mak emran tak susun lah jari2 kecik tu, emran yg susun sendiri. Hehe.

    * tahun depan susun jari nak mintak duit raya plak. haha.


    > Man,

    setannnnnn..!!! hahahha.

    ReplyDelete
  11. kesiannya Emran. sabor yea...nanti leh beraya ngn Mak Dak eh. bulan 12 balik!!!

    ReplyDelete