Thursday, November 10, 2011

FACEBOOK VS TWITTER

FACEBOOK

- menyampah bila yang cuba nak add kita, tapi sebenarnya ada agenda tersembunyi, samada nak jual insurans / baju online / promote apa2 pakej termasuk la MLM haramjadah

- orang over yang beria2 nak upload kereta baru beli, rumah cat warna apa, pergi bercuti kat mana2 (ni stok geng MLM yang konon dapat hadiah bercuti dari syarikat MLM).

- orang tudung lubuh (bukan pakai tudung bawal biasa, tudung wardina, tapi tudung bidang besar) tapi upload gambar peluk2 laki bini.

- like status sendiri! ni yang paling sadis. kesian, sebab tak ada orang nak komen status dia.

- pelik bila ada yang update status banyak2 kali dalam sehari.

- tak suka kalau someone post pasal benda sedih, then ada orang pi tekan button like.



TWITTER

- boleh taip status berapa juta kali dalam sehari

- kadang2, nak lipat baju pun nak cerita dalam twitter

- boleh follow akaun artis dan komen status depa, mana tau depa akan reply. keh3x. kalau kat facebook, belum tentu artis tu nak reply.

- suka twitter sebab tak ramai ada akaun twitter, jadi nak kutuk ka hapa rasa sangat selesa. kah3x

- kalau follow akaun imammudaasyraf, ada Q and A session. bestttt...

- tak boleh upload gambar banyak2, 1 gambar untuk sekali twit. tak macam facebook, sekali upload boleh masuk 40 gambar. bajet artis kot, nak letak gambar banyak2. haha

- takdak status in relationship / married to /  single



  


8 comments:

  1. saya tak ada twitter, dan tak pernah sekali pun bukak website twitter..hahaha..

    ~1st time saya baca pasal org kat FB 'like' status dia sendiri! hahahaha

    ReplyDelete
  2. aku rasa sampai nak deactivate fb sebab skrg ni dah pandai pakai twitter tau! hahaha!!!

    ReplyDelete
  3. harap sudi add saya~tiada niat tersembunyi~muhamad firdaus bujal

    *kemain bersopan saya kan? keh keh~

    ReplyDelete
  4. 2 2 akaun ade.. tapi kat twitter kurang aktif.. hehehe

    ReplyDelete
  5. penah ada...tp dah lupa pw...hikhik

    ReplyDelete
  6. x pernah ada acc fb tapi acc twitter ada. Bergasak ler apa nk twit. kalau x suka bleh unfollow :P

    ReplyDelete
  7. Entah apa login & pwd twitter aku. Tak hingat..

    Orang sibuk ada, aku pun nak ada...

    ReplyDelete