Wednesday, December 21, 2011

NASIK LEMAK SINGGIT DAN SEPRAISSSSS!!!

Macam mana perut tak maju ke depan kalau hari2 makan nasik lemak
Memang wajib beli nasik lemak untuk sarapan dan tiga ketul kuih
Kuih tu aku makan secara berperingkat sekiranya lapar. Haha.

Sedap nasik lemak makcik ni
Singgit je sebungkus
Penggunaan daun pisang masing di kekalkan
Sambal yang mantap, ikan bilis yang kadang2 jarang dijumpai
Kacang yang melampau banyak sebab disedekahkan oleh member yang tak makan kacang



Dah makan separuh baru ingat nak amek gambaq




Saya dengan riaknya nak bagitau rumah saya dah ada oven!!!
Kah3x
Itupun nak riak, orang lain lebih daripada oven pun tak kecoh. Hahaha.
Dah lama nak beli sebab nafsu nak makan tu sentiasa beraja dihati
Tapi tak beli2


Malam tu suami tercinta dan dikasihi (ekekeke.. gedik) pi Tesco sorang2 dan bawak balik oven!!
I like it sooo much sayang (saja puji lebih2 kot dapat gelang emas besaq rantai beskal pulak lepas ni)
Tak sabar nak memulakan sesi masak memasak dan melempar makanan
yang tak jadi ke dalam tong sampah dan di cover dengan sampah2
yang lain sebab malu kena kutuk dengan laki sendiri sebab masak tak jadi.
Hahahaha.

"Papa, malam tu mama try masak bubur kacang hijau, sudahnya bubur tu masuk tong
sampah sebab kacang tu takmau bekerjasama dengan mama. Sori, tak dapat
papa nak makan bubur kacang yang mama buat".
(lakiku sampai sudah taktau aku buat bubur kacang
tak jadi sebab ku pandai cover makanan yang ku lempaq dalam tong sampah tu).


Untung lakiku dapat bini yang yang rajin masak dan bijak.
Sekian sahaja untuk hari ini. Bai~~


13 comments:

  1. smoga rajin memasak
    hihihi
    masak dgn jiwa pasti sedap
    agaknya lah

    ReplyDelete
  2. alien>> kalo tak reti masak, jiwa macam mana pn tetap tak sedap. haha. *failed la bab masak2 ni*

    ReplyDelete
  3. hahahaha.. moga oven tuh x jadik tukun k~ hahahaha * x baik kan~ suke jek nak kasi org down!!

    moga lepas nih tahap kepandaian memasak makin meningkat k!! caiyok3!!

    ReplyDelete
  4. nanti bley la buat kek aku ngan kila nak pi mentekedarah.....

    ReplyDelete
  5. kak nafira>> hahaha. tu la psl, takut jd tukun tu, masa takdak, beria2 nk masak. ekekek.


    pia>>mai tu cuba la bwk bahan2 nk buat kek, ok lah jugak. hahahaha.

    ReplyDelete
  6. Salam...anyway nice sharing...sedap tu nasik lemak cuma saya tak suka kacang lor...ahaks..

    BTW kami dah follow, jangan lupa follow blog kami ye.. :-)

    www.mylovely-cats.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. jarang nk dpt nasi lemas
    rm1 lani na..

    oven kt rmh kak ati pula
    rosak semalam :)

    ReplyDelete
  8. Nasi lemak adalah makanan paling sodap di dunia ini! ha ha.. ^^

    ReplyDelete
  9. gua sokong dengan tahap kerajinan lu tu...huhuhuhuu...
    seriesss....singgit ...kacang banyak.....
    kat tempat gua..mesti nk plus doposen...huhuhuhuhu...

    ReplyDelete
  10. takpe, sebab hari2 makan nasik lemak, esok lepas beli, SEBELUM MAKAN ambik gambar nya OK.. ~haha

    ReplyDelete
  11. cayalah..mmg laki hang penyabaq betoi la......best la hang..dia tarak kisah...

    ReplyDelete
  12. Ni nanti lama2 comfirm terel!

    hee

    jangan buat hiasan je oven tu

    :D

    ReplyDelete
  13. oven ada tapi xreti guna pun xjadi juga sbenarnye...

    saja nak provoke.kah3

    ReplyDelete