Thursday, January 19, 2012

HARI BERUNIFORM

Semalam masa keluar lunch, nampak budak2 sekolah pakai uniform persatuan. Homaigod, rindu zaman sekolah menengah dulu. Dulu2 mesti tak sabar punya nak tunggu hari rabu (eh, rabu ka selasa ntah) sebab tak payah pakai uniform sekolah.

Lagi satu, bukan main kembang lubang hidung kalau dapat pakai baju persatuan, rasa riak bukan main. Apahal yang nak diriakkan sangat ntah la.

Ceritanya, dari tingkatan 1 sampai tingkatan 5 aku join persatuan taekwondo. Masa tu, kalau tak puas hati, rasa boleh ajak bertumbuk. Walaupun baru tali pinggang kuning. Kah3x. Macam bangang!

Nasib baik cikgu penasihat buat t-shirt persatuan, kalau tak, mau lembab ketiak sebab kena pakai uniform taekwondo yang maha tebal tu dari pagi sampai petang. Phewww.




17 comments:

  1. aku masuk band..rindu nk tiup trompet huhuhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hamboi sahrom, berdarah seni betui. otografff pelisss

      Delete
  2. skrg ni tentu dah black belt kan? kan? he..he..

    ReplyDelete
  3. Masa zaman saya tak kira hari apa tetap kena pakai uniform sekolah.... huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. zaman kitorang baru efektif kot benda ni

      Delete
  4. saya dulu join rangers puteri, hihi, siap jadi presiden lagi, kihkihkih..gila kuasa betul

    ReplyDelete
  5. aku dulu dan la, tali pinggang biru.. tp lani stu step pon tak igat.. perabih duit mak bapak ja rasa,,
    tp kat sklah aku taekwondo 2 kelab smpingan ja, pstuan bik len plk, klab pon len jgk..

    fuyoo hg nya tmpat comment nie bleh bg reply lg.. hebat oo,, ajaq wey..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh.. biru apa? biru muda ka merah?

      tu la, rugi tak amek smpai abeh, sekali nak ujian dh berapa dh kena bayar

      Delete
  6. satu persatuan pun gua tak masuk dulu.. keh3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. lu rajin ponteng sekolah, memang la tak masuk apa2 persatuan. pemalas! haha

      Delete
  7. aish..

    dari zaman sekolah dulu, sampai sekarang pun memang tak suka bab2 uniform ni.lecehhhhh...

    ReplyDelete
  8. gua krs.kalo g skolah hari rbu tu rase stylo gile dh.mcm tentera muahahah

    ReplyDelete
  9. biru pnh..
    spm wey spm..bhnti sbb nk fokus.. haha

    ReplyDelete