Monday, February 27, 2012

BAYAR HUTANG

Tengahari tadi, aku ke Pejabat MARA Sitiawan. Bukan pi saja2 nak tau pejabat MARA ada kat mana, tapi nak bayaq hutang pinjaman pendidikan. Banyak jugak aku bayaq, 3 ribu!! Itu pun belum setel lagi, ada lagi belen. Slow2 bayaq lah, janji bayaq jugak daripada tak bayaq langsung. Keh3x.

Hutang MARA ni tak berapa sakit hati sangat nak bayaq sebab tak dak charges macam PTPTN. Gamaknya, nak kena ambik personal loan seketui, lepas tu pi bayaq kat PTPTN. Jadi, marilah warga penghutang semua, kita membayaq hutang. Hutang dengan kawan2, hutang dengan adik beradik, hutang dengan bank, hutang dengan mak ayah, hutang dengan Allah.

Renung2 kan, dan selamat makan ikan temenung (ikan kembung).


* aku kagum tadi tengok staff mara tu, jawatan pembantu tadbir sambilan ja, tapi layan fesgebuk pakai ipad. henpon pun mahaiii harganya. tiba2 rasa nak mintak keja dengan mara, jadi pembantu tadbir sambilan pun kira ok dah. haha. tapi think positive, mungkin laki dia bg hadiah ipad tu. :)

10 comments:

  1. byknyer bayar,.....dah berapa lama tak byr ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tertunggak 2 tahun (dapat penangguhan masa smbung degree haritu). hihihiih. tapi sebenonya, mmg lama jugak tak bayar. haha.

      Delete
  2. hahaha. haku pon tak pakai haiped n haifon tau. maklum. takdak laki lagi. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. so, nak pakai haiped, kena la mintak kerja dgn mara kot. haha

      Delete
  3. huhuhu.. mari lah bayar hutang..sis pon x habes bayar jugak lagi neh!

    ReplyDelete
  4. ok laki die kasik sempena wed anniversary (positif kan mcm nih?)

    ReplyDelete
  5. hehe.. ade klasssss... mmpu pakai ipad... hik2..

    elok la tu..jgn ditangguhkn byr pnjaman blaja kan.. lya dlu dpt biasiswa yayasan negeri

    ReplyDelete
  6. Bagus niat awak nak settlekan hutang tu. Semoga dipermudahkan.

    Nanti dah habis bayar hutang, awak pula boleh guna hp canggih2 dan iPad .... hehehe

    ReplyDelete
  7. aku pakai haifon sebab aku dah nak berlaki..... jadi aku bley la canang kata laki aku kaya belikan aku haifon........ he he......

    ReplyDelete
  8. bayar sekali 3k. hamboiiii. masyuk lah tuu.. daku belum start bayar lagi! belum sampai seru nak bayar.hee

    ReplyDelete