Tuesday, March 13, 2012

MAYBANK LUMUT

Ni kisah masa aku ke Maybank Lumut kemarin. Ceritanya aku nak masukkan duit. Aku ni sebenarnya jarang nak masukkan cash dalam akaun so aku pun tak berapa nak sure cash deposit machine kat mana. Tengok kat situ ada la dalam 6, 7 machine termasuk cheque deposit, cash deposit dengan atm.

Masa aku sampai tu, ada sorang amoi ni dok beratur nak masukkan duit. Dia terus tegur aku, "adik, kalau mau amek duit, amek kat situ". Sambil tangan dia tunjuk2 kat atm. Aku senyum je la, dalam hati dok mengomel, "pehal ramah sangat amoi ni".

Kat situ aku perasan ada dua cash deposit, aku tengok ramai dok beratur kat cash deposit yang satu tu je, aku pun jenguk2 la cash deposit yang satu lagi. "Ohhhh rosak".

Aku rasa kelakuan aku mungkin nampak sangat jakun, macam orang kampung first time masuk bank kot, sampai sekali lagi amoi tu tegur aku, "adik kalau mau amek duit, amek kat situ". Dua kali tau dia tegur aku, sambil tunjuk2 atm kat mana, aku rasa a bit malu bila semua orang yg kat kawasan atm dengan cash deposit tu tengok2 aku.

Aku yang bengang terus cakap, "i know, thanks". Reaksi muka aku serius, nak paksa senyum kat amoi tu pun berat. Balik tu, aku rasa menyesal pulak dengan attitude aku. Hishhh.. Tapi ikutkan aku memang rasa hampeh sikit dengan amoi yang super peramah tu. Malu aku weh, nampak sangat muka aku ni slenge. Hahahaha.

10 comments:

  1. tu tektik amoi tu nak kurangkan barisan org yg beratur kat belakang dia. ~hahahaha

    ReplyDelete
  2. kdg2 bila peramah tak bertempat kita rasa semacam juga kan.. akak pun kdg2 rasa menyesal dgn perbuatan sendiri.. tp masa buat tu rasa perkara itu okey aje..

    ReplyDelete
  3. abis 2 reaksi amoi 2 mcmana?

    ReplyDelete
  4. kekekeke... susah jugak org terlebih peramah nih kan~ cakap sekali cukup lah..:)

    ReplyDelete
  5. amoi tu masuk kelab "kita Peramah" kot...tu yg dia tengah praktik kan apa yang dia belajaq kt kelab tu...hahahaha....abis tu pi masuk duit kt CDM x?

    ReplyDelete
  6. heheh..terlebih ramah pon ssh kan.. ye la..naik malu gak kita..

    ReplyDelete
  7. ko buat muke blurrrrr kot?

    kihkihkih!!!

    ReplyDelete
  8. muka hang macam penyamun kot.... dia takut la hang dok beratoq blakang dia.... jangan kata dia, kalau aku pun aku takut..... he he....

    ReplyDelete
  9. pia >> setan goh hang ni.. hahaha

    ReplyDelete
  10. muka ang blur sangat kot tuuu, tu yg anaoi tu rasa simpati kot. haha.

    ikhlas,
    Anita.

    ReplyDelete