Friday, August 24, 2012

BLOG BERHANTU

Assalamualaikum wbt.

Hari ni syawal yang ke 6. Dah lama tak update blog, last entri 26 March. Hahahaha. Lama gila. Blog ni dah jadi macam rumah terbiaq, berhantu. Hihihi. Taktau sebab apa malas nak update blog, bukannya takdak benda nak share, tapi rasa malas campoq letih, tu yang makin lama blog ni tak update. Tapi tak kesah la kan, bukannya ada pembaca tetap pun kat blog ni. Ngeh3x

Ada beberapa benda nak share.

Emran dah genap setahun 16 ogos lepas. Dah besaq dah anak teruna mama. Dah pandai senyum2 kat anak dara orang. Pantang nampak budak pompuan, sengih bukan main. Nak kena tibai lah tu. Besaq2 nanti, jangan jadi playboy sudah. Hari tu masa kat keta berenti kat traffic light, kat sebelah tu ada sorang budak pompuan berdiri kat tepi tingkap. Punya la emran tersengih2 sampai nampak semua gigi susu. Punya seronok tengok budak pompuan. Gedik betui. Kalau tengok budak laki, takdak la camtu sangat dia sengih. Hahaha.

Emran baru boleh berjalan sikit2. Serius lawak tengok emran berjalan, dah macam Jackie Chan dalam filem Drunken Master. Jalan menyenget2, pangggg jatuh. Hahahaha. So comel. Bila dah boleh berjalan tu, jalan slow2 ok la, ni sibuk nak berlari sekali. Konfem lah jatuh. Tapi, serius comel. Hihihi.

Ni pasal raya.

Disebabkan ayah emran dapat cuti awal, so 16 ogos kami dah gerak balik ke Jeniang, Kedah. Balik kampung aku dulu. Sempat la berbuka dengan family aku berapa hari, lepas zohor raya pertama, dah gerak balik Ipoh sebabnya raya ke 3 ayah emran dah start keja. Nak bagi adil kan, mak dengan ayah emran pakat2 berebut nak beraya kat kampung masing2. Hahaha. Tapi ok lah, pakat merasa la sorang sikit, beraya kat kampung sendiri. *untungnya kawin orang dekat kan, tak payah berebut nak balik kampung. hahahaaha*

So, dikesempatan ni nak wish selamat hari raya maaf zahir dan batin. Mintak maaf la noh kalah ada terkutuk, tergelak, dan segala macam terrrrr lagi. Hahhaa. Emran dapat duit raya sikit ja. So, sesapa yang baik hati nak bagi duit raya kat emran, jangan malu2 bank in dalam akaun Yippie emran. Hahahaha. *emran ada 2 akaun, 1 akaun yippie maybank, dan 1 lagi asb. Nak buka sspn, tapi masa tu bank cakap borang dah habehhh. Huhuhu*

Layan gambaq dulu...


 "Saya dah besaq, mama ajaq pegang botoi sendiri"



 "Saya suka tonggeng2 macam ni"


 Dapat hamper dari supplier. 


 Keadaan trafik otw nak balik Kedah haritu. Sebelah kanan sgt jammedddd!!


 Pose emran as a co pilot, otw nak balik Kedah.


 Popia nestum, hasil kerastanganku. First time buat, not bad.
Tapi kulit popia tu tergoreng hangit sikit. Wakakaka.


Gulai ikan tenggiri ayah emran yang dimasak dengan
penuh kasih sayang *nak jamu bini makan, kesian 
bini balik keja lambat, laki balik keja awai, haruslah tolong bini masak kannnss. Terima
kasih ayah emran. hihihi*








7 comments:

  1. bukan setakat hantu, jin ifrit pun dah ada kat blog ni ! ~ha ha ha..

    salam aidilfitri..

    puas la makan ferrero roche tu kan..;)

    ReplyDelete
  2. hahahaha.. jin, jembalang, semua ada.. lantak pi...

    tak makan sgt, makan sebijik ja.. bila terlampau byk sgt coklat, jadi muak pulak.. huhu

    ReplyDelete
  3. Selamat hari raya -GC- semoga terus berbahagia. Memang seronok tengok gelagat anak-anak membesar depan mata. KM doakan Emran menjadi permata yang bersinar dan dapat memuliakan ibu bapanya apabila besar nanti

    ReplyDelete
  4. eh dh besar dh anak menakan aku nih hehhe emran hansem boi betul laaa hehehe
    gc aku ade hajat nih.acane nak contact ko nih? fesbuk ade?


    p/s: kt belog aku ade dh hint hahaha ;p

    ReplyDelete
  5. welcome back GC hihi.. selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin :)

    ReplyDelete
  6. Garangnye Emran ni.Selamat hari raye maaf zahir batin...

    ReplyDelete
  7. huhuhu...selamat hari raya...ingatkan tgh dalam pantang sekali lagi...hahahahha...kidding...nak 3 bijik cekelat perero roce buleh tak....hehehhehehe....

    ReplyDelete