Tuesday, August 28, 2012

MARA: BAYARAN BALIK

Hari tu aku dapat notis 14 hari untuk setelkan balik bayaran MARA. Hahaha. Ada dalam 2k je nak setelkan loan tu, tapi malas nak perabih. Dok bayaq sikit2. So, lepas raya on 23rd aku bayar la 500 guna maybank2u. Lepas bayaq tu, rasa lega la sikit walaupun tak setel2 lagi hutang piutang tu. Hihi.

Bila aku check website MARA, tengok amount tu macam banyak tu jugak, macam tak kurang pun. Tak hapdet2. Call MARA, macam biasa la, susahnya nak dapat. Bila dah dapat, kena call bahagian kutipan luar, kawalan kredit la. Fine, layan je la. So harini dapat la cakap dengan bahagian yang sepatutnya.

Pakcik tu cakap, bayaran on 23hb belum proses lagi.

So, bila nak proses?

Minggu ni lah, kan cuti raya.

Ohhh.. lama cuti? Saya 23hb dah start keja.

Awak lain, kitorang lain. 

Hmm.. yelah2. So, bila nak update ni?

Minggu ni lah kot. 


* Ok, selamat hari raya staff MARA. Lepas kenyang makan lemang dan koi raya, jangan lupa update payment saya ye. Macehhhh.





10 comments:

  1. Selamat Hari Raya!!! Lama tak update ekkk...mesti busy ni hihihi....

    ReplyDelete
  2. ada org bagitahu kalau hutang kurang dari 2k MARA akan write off kalau org tak bayar2..... hehehe

    Tapi sebagai org Islam kalau dah hutang tu eloklah bayar.

    Saya dah habis bayar. Bakkan terlebih bayar sebab ada bayaran saya yg tak diupdate dlm sistem MARA. Kira sedekah ajelah tu.

    ReplyDelete
  3. YB,

    hahaha. niat memang nak setelkan loan tu, tapi bayar sikit2. hahahha. biaq lambat, janji setel. wakakakak

    ReplyDelete
  4. perkara paling best,bila hutang habis bayar~~jeles ah~~

    ReplyDelete
  5. wohoooooooooooo ni la blog depa. chantek noh. hebat dah depa lani

    ReplyDelete
  6. dah bayaq mahai2, pehtu takmau update. mmg bikin hangin lah kan...?

    ReplyDelete
  7. akhirnya GC kembali!!

    tora datang lagi!!! whaha, aku bka ja blog nie sllu, tp mls nk comment, bka pon tak hapdate2, mls bka... hehe

    ReplyDelete
  8. siap ada ucapan lagi untuk staff mara kan.. he..he.. lapas balik raya ni dia org updatelah tu..

    ReplyDelete
  9. selamat hari raya maaf zahir dan batin..

    bile utang da abis bayau lega rasenye kan..

    ReplyDelete