Monday, October 22, 2012

SELAMAT HARI TUA

Jumaat lepas genap 28 tahun umur ayah emran. Tua dah laki aku. Hahaha. Tua berapa bulan ja dari aku, sebab aku di beranakkan pada bulan 12. Aku buat2 lupa, saja la nak tengok reaksi dia. Pagi jumaat tu sebelum pi keja aku haram tak wish pun kat dia. Dia pun mesti ingat aku lupa.

Petang balik keja pun aku buat bodo lagi. Aku cakap malas nak masak, penat. Dia kata takpa, jom makan kat luar. Lepas maghrib kami keluar makan, dia tanya nak makan apa. Takkan nak makan nasik ayam kukus kot celebrate birthday dia, kesian sangat aih. So aku cakap nak makan chicken chop. 

Malam tu kami pi makan kat D'Lambaian Rizqa kat Manjung, aku order chicken chop, ayah emran order chicken sizzling.



Ni chicken chop yang aku order. Harga tak salah aku dalam 8 ringgit.
French fries dia keras sikit. Hahaha. Coleslow ok, kuah chicken chop tu
kena improve lagi. Overall, not bad laaa... 3.5 bintang daripada 5 bintang. Hihihi.


 Ni sizzling chicken yang di order oleh ayah emran.Ayam ni lain sikit 
cara masak dengan apa yang aku order. 



Total makan2 malam tu 18 ringgit berapa ntah termasuk french fries dengan ayaq minum.
Masa tengah makan tu baru aku wish 'happy birthday' kat ayah emran.
Dia senyum kambing, dia kata ingatkan aku lupa. Dak la sayang oiii,
mana lupa. Dah seminggu dok pikiaq nak bagi hadiah apa, taktau nak beli hadiah apa.
Last2 haram tak beli. Tapi semalam keluar jalan2 kat tesco, so aku belikan
ayah emran Khal Tamar sebotol. Wakaakaka.. Murah ja pun. Jimat duit.


Birthday aku, pandai pulak aku demand nak benda mahal. Hahaha. 
Semalam dah siap survey camera tu, harga promo rm699. Tu promo sempena raya haji.
Berkenan sungguh aku. Membebel ayah emran sebab aku dah ada digital camera.
Membaziyaq ja nak beli camera lain buat apa. Hahahaha. Sebab digital camera aku yang lama 
tu gambaq dia tak lawa. Tu sebab aku nak beli camera lain. Hahahaha. Pesen suka amek gambaq ni
susah jugak sebenaqnya. Cewi sungguh. Tambah2 dah ada anak ni, seronok 
sungguh dapat amek gambaq dia.


Ni haaa camera yang ai berkenan tu. Bukan slr pun. Tak salah 16 megapixel, 21 zoom.
Brand olympus. Berkenan sungguh, kalau ayah emran takmau beli kat aku, aku beli kat aku sendiri masa birthday nanti. Hahahaha.




14 comments:

  1. beli untuk besday aku skali.... hehe

    ReplyDelete
  2. wei,makan koslo cacing weiii...!! kahkaahkah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. babi kak, geli nak mampoihhh.. hareyyy sgguhhh.. hahahahaha

      Delete
  3. amboiiiii... hadiah dia nak demand.. ini tidak adil.. hahahaha..

    happy birthday buat ayah emran~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. demanding sungguh.. yela, setahun sekali je kan sambut birthday.. hihiih

      Delete
  4. hang bulan 12 sama la kite.aku hujung2 dh weyh.sbb tu slalu aku mengaku aku mude belia dr umo asal hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. weh, aku awai bulan 12.. hahaha.. tp dalam kelas dlu tak ramai diberanakkan bln 12, so aku dikira yg muda antara kawan2.. hahaha

      Delete
  5. hahahahha..tu dia...tang besday dia, awal awal lagi dah riki kamera 16 megapixel! agagagagagga

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... alaaa... kalo dia takmo beli pun, sy beli la kat sy sendiri.. hahaha.. reward utk diri sendiri setelah penat bekerja dan membesarkan anak..

      Delete
  6. Bijak2x.. strategi tu.. tengok2 ngan Hubby teringin nk beli itu ini ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengok sorang2 sebenarnya, emran dengan ayah dia tunggu kat dalam keta.. hahahaha

      Delete
  7. Selamat hari lahir amam emran. sedap ciken cop tu

    ReplyDelete
  8. tunggu je la nanti...tup tup ada ja depan mata.

    aku sah sah kene beli sendiri hadiah besday, sebab takleh nak mintak kat sesapa. laki takdak. boipren pun macam ada takdak ja. hahaha!

    ReplyDelete