Tuesday, December 11, 2012

RAFIEDAH RAMLI SI PENIPU DURJANA!!!

Hari tu aku post pasal bedak arab kan??? Sebenarnya sedih nak bagitau, aku dah kena tipu dengan penjual bedak arab ni. RM 370 bukan amount yang kecik, boleh buat macam2. Lepas aku buat payment 4 Dec lepas, terus dia senyap. Call pun tak dapat, email pun tak reply.

Bila aku siasat2 balik, rupanya dia ada guna banyak nick dalam iklan dia. Sat aku list:-

RAFIEDAH RAMLI - ni nama betui perempuan ni
RATU HATI
FIEDAH RAMLI
RAFIEDAH HALIL

Email dia pun ada banyak:-

cantikjelita.my@gmail.com 
ratumalaya@yahoo.com

Ada lagi few email dia yang aku terjumpa, tapi tak ingat nak list kat sini. Masa aku deal dengan dia hari tu, dia guna email cantikjelita.my@gmail.com. Nombor telefon dia aku jumpa dua:-

011-26600191 (aku berurusan dengan dia guna nombor ni)
017-2927793

Dear RAFIEDAH RAMLI, aku takkan halalkan walau sekupang pun duit aku yang hang amek. Allah saja la yang balas segala perbuatan hang ni. Aku yakin, dengan menipu orang, hang takkkan kaya mana pun. 

24 comments:

  1. Assalamualaikum,
    Sila buat report polis, jangan biarkan lebih ramai orang dibedaknya!

    ReplyDelete
  2. Amboi sedapnya minah tu makan duit hasil rompakan ye tak.

    ReplyDelete
  3. dem. aku baru nak beli kat ko. sabar wei. aku paham sangat kena tipu ni. rasa sedih sebab duit gaji kita kan. kat ILM pun ada kan org jual bedak arab.

    ReplyDelete
  4. isk!! jahatnye!! apalah rasa makan duit hasil menipu cam tuh!!
    tak tenang hidup dunia dan akhirat~

    banyak2 sabor k~ doa banyak2 biar orang tu insaf~

    ReplyDelete
  5. Alahaii sabar GC..wat report la.ni klau dah byk email n no tel mesti ramai yg kena tipu

    ReplyDelete
  6. Tension nyer.. saya faham kadang2 bila saya nak beli barang pun was2 online ni dan tawakal jer.. harap sis banyak2kan bersabar

    ReplyDelete
  7. kenapa la nk kena menipu, kan...?

    ReplyDelete
  8. gila lah dia ni.. Semoga Allah bayar cash akibat penipuan dia..

    ReplyDelete
  9. bacalah doa ni.. allahuma arjuni fil musibati.. wakh lufhli khairan minha.. doa orang teranaiya insyaAllah dimakbulkan

    ReplyDelete
  10. Sy pn kena tipu dgn dia ni..rm 900 mlayang..sedih btl..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak cayalah..takder bukti

      Delete
    2. Takder bukti so susah nak percaya..

      Delete
    3. Takder bukti so suash nak caya..

      Delete
  11. Sy pn kenq tipu dgn pmpuan nie..hbis duit rm 900..sy dh buat report..hrap rmai lg yg bt report psal dia bg mgelkkan rmai lg yg akn d tipu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni pun sama..takder bukti.. so tak boleh percaya

      Delete
  12. apa yg aku tau,dia ambik pre ode dulu.bila barang dh sampai baru dia pos.pre ode ambik masa sbb barang cuma akan sampai dlm 1 bulan (kalau sangkut kt kastam lagi lama kena tunggu la).kalau nk beli murah kena sabaq sikit la.tapi apa2 pun kalau betui kena tipu better buat repot polis.kalau tk buat nanti naya pulak orang lain.dunia oh dunia ...

    ReplyDelete
  13. Salam,

    Rafiedah Ramli dah tukar FB baru https://www.facebook.com/realbizpyhto?fref=ts

    Bekerjasama dengan https://www.facebook.com/puanabil buat rolling money.

    ReplyDelete
  14. Assalammualaikum..
    Terima kasih utk info ni..
    Tapi kalo org yg publish ni yang buat fitnah ke atas nama terbabit..
    Saya yakin, hidup awak takkan senang.. Kita manusia..Dah byk sy jumpa org mcmni..
    Org yg pos bnda mcmni taknak pulak attach maklumat dirinya sendiri..
    Sengaja nak jatuhkan orang lain sbb tak puas hati, cemburu , dan mcm2 lagi..
    Apapun..kalau rasa teraniaya..pergilah buat laporan..
    Kan saudari dah ada maklumat tentang tertuduh..
    Tak perlulah nak hasut org.. Islam xajar semua ni..
    Apapun..Terima Kasih untuk maklumat ini..
    Wassalam

    ReplyDelete
    Replies
    1. motif sy nak fitnah orang?
      sy pun tau dosa pahala pasal fitnah orang ni.

      Delete
  15. sedih saya pun terkena dengan penipuan dia, baru-baru ini . bila check balik rupanya da banyak dia makan dua orang. group kami iktiar cri dia. kalau polis tak nak amik action bia kami yang cari sampai ke lubang cacing. habis duit kami nak beraya lesap kat tangan dia .. 5k juga la dia kebas . sakittt hati

    ReplyDelete