Thursday, January 3, 2013

2.1.13 YANG PENUH BERMAKNA

Alhamdulillah, selamat jugak akhirnya melahirkan adik emran pada pukul 5.25 minit petang. Masuk LR pukul 9 pagi, pukul 6 lebih baru selesai semua urusan. Awal 6 pagi doktor check bukaan baru 1cm, dan dalam pukul 7 lebih doktor akan induce sebab ada diabetes, so not allow post date (bersalih lebih hari).

Pukul 7 lebih ingatkan nak kena induce, sekali doktor check bukaan dah 3cm. So cancel induce, doktor terus suruh masuk LR. What? Cepatnya.

Seksanya bersalin kali ni. Letih dok dalam LR tu, dengan sakit yang amat. Hanya Tuhan maha mengetahui. Dari 4cm nak ke 6cm tu pun aku dah menjerit macam orang tak reti nak istighfar. Berapa kali aku mintak nak minum sebab terlampau dahaga. Mujur kali ni staff nurse bius dulu sebelum jahit. Kalau tak, memang merana la.

Apa yang aku dengar pasal staff Hospital Manjung banyak yang betul once aku dah masuk situ. Pengalaman aku, semua staff alhamdulillah ok. Doktor pun sama. Pakar kanak2 pun sangat lembut. I loike!

3.1.13 dah boleh balik rumah! Yeayyy.. Tapi risau takut baby kena jaundice sebab susu badan still tak boleh produce. Adik emran, sila kuatkan diri. Love u!!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

5 comments:

  1. Alhamdulillah, tahniah kerana dikurniakan lagi cahaya mata. Semoga keluarga GC terus ceria dan bahagia menerima kehadiran ahli baru...

    ReplyDelete
  2. tahniah! dah tambah lg sorang.. diam2 je noooo patut hahaha

    ReplyDelete
  3. waa....tahniah...selamat datang ke dunia baru (dunia mak beranak dua) pantang elok2 noo...jangan tension sangat cam ahkak dulu...huhuhu...kalau tak larat, mintak je sesapa tengokkan emran sat, pi tidoq...

    ReplyDelete
  4. errkkk!! emran dapat adik?? betol ke nih??? Ya Allah~ diam2 jer.. sis tak tahu langsung!

    tahniah yer.. selamat berpantang!

    ReplyDelete
  5. eh okey!

    Lama giler dah tak singgah sini, Emran dah dapat adik!!
    Alhamdulillah.. Congratz GC!

    :)

    ReplyDelete