Tuesday, April 16, 2013

EMRAN DAN MEALSHAKE SHAKLEE


Baru baik dari demam campak..

Tajuk bukan main, macam nak promote shaklee pulak. Wakakaka. Don't worry, aku tak jual produk shaklee pun. :-). Emran since 9 bulan lagi dah reject nasik, memang dia takmau makan nasik. Selain susu, dia makan roti, makan biskut, kurma, kismis, buah, except nasik!! Tapi berat emran ok, takdak la kurus kering. Sebab dia consume banyak susu kot. 


Mula2 aku memang risau sebab emran takmau makan nasik langsung, stress kot. Masa emran start makan solid food dulu, semangat sungguh aku bangun pagi2 masak bubur nasik kat emran. Lepas emran dah reject nasik, maka mak emran pun bangun lambat la sikit sebab pagi2 dah tak payah masak bubur nasik. Hahahaha..

Bila ada orang dok cerita pasal mealshake shaklee ni, kata anak depa berselera bila makan, aku pun ingat nak cuba kat emran. Ha la, mak aku risau jugak emran langsung takmau makan nasik. Bukan aku tak pernah suap nasik kat emran, habih dia luah nasik tu. Kadang2 siap korek nasik yang dah masuk dalam mulut dia. Ada jugak orang yang suka dok compare anak depa makan nasik sangat berselera, bla bla bla.. Aku buat stupid face saja la, malas nak layan. Janji anak aku sihat. Hahaha.

Emran dah try mealshake ni 3 minggu dah kot. Masa weekend hari tu aku bagi dia makan biskut jejari tu, aikk banyak plak dia makan. Memang aku terkejut, banyak kot dia makan. Lepas tu ayah emran ada beli apam balik, aku try suap dia, ehhh.. banyak pulak dia makan. OK.. OK.. aku sangat teruja. Alahmdulillah, mungkin emran serasi kot dengan mealshake shaklee ni.

Tapi yang aku perasan, anak aku suka makan pistachiooooo.. Kismis pun dia suka makan, dan jugak kurma. Susah nak cari stok kurma yusuf taiyoob tu kalau bukan bulan posa.

Apapun aku nak tegaskan, lantak la anak aku tak makan nasik, janji dia sihat walafiat. Janji dia nak minum susu, dia nak makan benda lain. Tapi, ilang la nikmat jadi orang melayu nak ooiii kalau tak makan nasik, tu sambal petai, ikan pekasam, gulai ikan, sedap makan dengan nasik. Mana ada orang makan semua lauk tu dengan roti. Hahaha.

Mintak la besaq2 nanti emran suka nasik. Boleh la jadi melayu tulen macam pendekar gittew.







10 comments:

  1. anak mnakan aku pon cam tue,,
    yg laki,pndai plk ckp, tak mau mkn nasi nanti gemuk mcm adik gan mak teh.. cehh

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak teh tu ang ka? hahahaha

      Delete
    2. haha,, yo la, takpa2, gh diet scra srius utk smbut rasa kurus skit dri skrg... hihi

      pa2 pon cma nk gtau, aku sllu bca blog ang, stiap kli lah hg update lah,tp mls nk comment, tingai jejak ka apa ka,... bthn aku setia nie, takdak hdiah ka?

      Delete
  2. Salam GC..

    bagusnya emran suka makan makanan yg baik mcm kurma dan kismis semua tu.. asalkan badan dia sihat dan berat dia ok, tak kisah kalau dia taknak makan nasi pun.. anak akak yg bongsu pun mmg tak makan nasi.. rasanya lepas umur dia umur 8 tahun baru dia nak makan nasi.. klu tak mmg hadap roti dengan oats aje..

    ReplyDelete
  3. bagus emran
    amalan makan semua tuu memang elok kalau dari kecil dik ;)

    ReplyDelete
  4. ah,laggiiii hilang nikmat kalau xmakan durian weyyyyyy...hyahahahahahaa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. durian tak sedap woiiiii.. tak herannn.. hahahaha

      Delete
  5. yang, anak hang ni suka makanan sunnah. Bagus utk minda dan tubuh badan. Moga besaq nanti jadi org hebat naa... InsyaAllah. :D

    ReplyDelete
  6. nice day :)
    Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
    pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
    Jadilah seperti yang kamu inginkan,
    karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
    dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
    yang ingin kamu lakukan

    http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete