Thursday, July 25, 2013

KEPUTUSAN TEMUDUGA PENOLONG PEGAWAI TADBIR GRED N27

Tak sangka dah tua2 macam ni baru SPA (suruhanjaya perkhidmatan awam) baru nak panggil interview. Ingatkan SPA tak berminat langsung dengan aku. Hahaha. So ceritanya bulan 5 hari tu aku ada la pi interview penolong pegawai tadbir gred N27 kat JPJ Ipoh.

Walaupun family mertua aku dok Chemor, Ipoh tapi aku bukannya reti sangat area Ipoh tu. Nak buat macam mana, kalau balik umah mertua, asek2 pi Mydin ja. Ada jugak la ke Ipoh tapi mana la nak reti sangat jalan2 kat sana. Sudahnya aku SESAT. Ayah emran punya marah aku sebab aku sesat pi mana hala ntah. Hahaha. Sapa suruh tak teman.

Drive dari rumah (Manjung) nak ke Ipoh, ya rabbi... punya la jauh aku rasa. Terfikir jugak aku, macam mana la orang yang dok travel hari2 dari Manjung ke Ipoh. Kereta pun banyak. Alahai.. tak sanggup aku nak travel jauh2. Dekat 2 jam kot. Itu baru pi keja, balik keja kang 1 hal. Uihhh.. penat la badan.. Kiranya tu la first time aku drive sorang2 ke Ipoh, selalunya ayah emran la yang drive. Aku melepak ja kat belakang dgn emran, dgn amna. 

Aku dapat no. berapa tah, tak ingat dah. Haram tak buat preparation apa pun. Sebabnya aku baca email tu hari khamis. Hari jumaat aku korek2 balik semua sijil2, almaklum la dah lama tak attend interview kansss.. Baca la apa yang patut.. Panel tu tanya apa tugas penolong pegawai tadbir ni, aku jawab 2 ja, sebab memang aku hafal 2 ja. Tengok2 panel mintak 1 lagi, aiyakksss. Aku taktau, lepas tu goreng la aku. Ntah betul ka tak apa aku goreng tu. Hahaha.

Katanya 29 Julai ni baru dapat tau result. So, neves jugak ni. Almaklum la, berharap jugak dapat. Tapi kalau boleh, dapat dekat2 sikit. Demand plak ye. Bukan apa, anak2 kecik lagi, kalau boleh nak la kami 1 family dok sekali. Anak2 pun perlukan ayah depa.. Aku pun perlukan suamiku.. Kah3x..

So, menanti dengan penuh sabar dan doa. Harap2 ada rezeki anak2. Harap2 ada rezeki aku join kerajaan. Lebiu abang jib! Hahahaaha... 



rindunya emran masa ni.. bulan depan dah nak masuk 2 tahun.. cepat pulak rasanya..
walker ni sekarang amna yang guna.. kadang2 emran jeles, emran guna jugak..
tak puas naik kot masa kecik dulu.. hahaha..

 masa ni kat teluk batik.. 

 emran isap cerut..
 




9 comments:

  1. good luck k~
    mana tau rezeki kan~

    ReplyDelete
  2. kak.. sama la.. ayu pun esok tau result. mmg hrap sgt dpt..

    salam kenal..

    ReplyDelete
  3. Salam kak.. betul ke keputusan keluar 29 julai? tgk kat spa, keluar 7 ogos pulak.. macamana eh? akak dah check ke? ada link lain tak? komen di blog saya ye.. takut terlepas pandang.. tq :)

    ReplyDelete
  4. InsyaAllah kalau ada rezeki..

    tp tulah penantian 1 penyeksaan..

    Eh!! harini dah 1Ogos, acaner lulus tak?

    ReplyDelete
  5. Keputusan dah kuar kul 5ptg td

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks. dah check, sy takdapat pun. huhu. tak ada rezeki sy. :-)

      Delete