Tuesday, August 27, 2013

SHAKLEE AND ME

Mula2 aku guna barang shaklee masa orang tengah dok promote pasal meal shake. So, aku beli meal shake untuk emran. Lepas bersalin kat amna, aku sembelit teruk. Grrrr.. Nak berak pun rasa takut. Dua kali beranak, mesti sembelit. So aku try herblax. Bila makan herblax shaklee, ok. Konfem berak, kalau tak 3, 4 hari belum tentu berak. Kalau dah berak tu, memang pedih gila laaaaa..Berdarah pun penah.

Ni aku dah beranak kat amna, sampai umur amna dah 7 bulan aku belum period lagi. Risau jugak, kang keluaq pulak adik amna. Bukan tak ok, tapi badan kita pun nak kena rehat jugak. So untuk betulkan balik hormon2 aku yang dah jadi kacau bilau ni, aku amek GLA.

Bila asyik beli atas orang, aku fikir better aku jadi ahli, bayar rm65 seumur hidup, then kita boleh beli dgn harga ahli. So, aku pm sorang kakak tu kat facebook, cakap nak jadi ahli. Senang je kot pendaftaran sebagai ahli, sekejap je dia buat. Lepas tu dia bagi aku id shaklee. Secara automatiknya, aku dah jadi ahli shaklee. Yeeehaaaa...

Aku jarang sangat nak promote barang shaklee kat wall facebook aku, sebabnya aku segan dengan kawan2 aku, ramai sangat yang jadi ahli shaklee. Hahahaha. Tapi rezeki masing2 kan, Allah dah tetapkan. Bulan lepas aku tak berjaya nak dapat bonus, sikit lagi sebenarnya nak dapat bonus, cadangnya bulan ni (ogos) nak start promote, tapi sudahnya haram tak promote. Why? Why? Why? Sebab perasaan segan tu tetap ada.

Since aku tengah giat nak cari side income, so aku rasa elok la aku pulun promote and update pasal kelebihan2 yg ada pada shaklee ni. Insyaallah, bukan takat untuk get extra side income, tapi nak jugak tolong orang2 yang ada masalah. Produk shaklee ada macam2 kelebihan, ada set untuk hamil (untuk yang dah lama kawin, tapi masih belum ada zuriat, try la, dengan kuasa Allah mana tau ada rezeki). Ada jugak set untuk turunkan berat badan, set untuk ibu2 yang berpantang, set untuk banyakkan susu badan, untuk yang sakit2 tulang dan sendi. Hmmm.. Macam2 ada...

So, orang Manjung / Lumut / Sitiawan yang nak dapatkan produk shaklee, boleh la pm sy. Insyaallah, harga yg saya bg adalah harga kasih sayang. Boleh sms / whatsapp saya : 019-4463601.

Antara produk shaklee:












Info tentang Garlic complex:

●mempunyai allicin aktif. Perisa herbanya terhasil dari 2 kombinasi rosemary dan spearmint.
●setiap 2 tablet membekalkan 1000mg ekstrak garlic bersamaan 2 ulas garlic segar.

kebaikan garlic;
■elak pertumbuhan kanser
■melambatkan proses penuaan
■menurunkan kadar kolesterol
■meredakan stress
■merendahkan tekanan darah tinggi
■meningkatkan insulin darah bgi penghidap diabetes
■melumpuhkan radikal bebas yang mengganggu sistem kekebalan tubuh
■merawat asma/selsema/batuk
■mengatasi/melegakan senggugut
■mengandungi vitamin A,B,C
■juga kalsium dan potassium



2 comments:

  1. pernah guna shaklee dulu dulu je.

    ReplyDelete
  2. MJ pun baru berjinak dengan produk Shaklee, harap berkesan :D

    ReplyDelete