Friday, September 20, 2013

ION TERAPI

Jumaat minggu lepas aku dah try berbekam. Jumaat minggu ni try pulak terapi ion. Makan dulu sebelum pi rumah Pak Lah Barokah kat Manjung Point tu. Bagi2 salam, keluaq la makcik muda sikit dari mak aku. Sempat la aku dengan kak faz belek2 gambaq yang ada kat dinding tu, anak perempuan dgn anak laki makcik ni dua2 navy. Bangga tengok gambaq anak2 makcik ni dok pegang senapang. Ahli keluarga aku mana ada pegang2 senapang ni haa, ayah emran sorang saja la. Tu pun mana ada gambaq dia pegang senapang gantung kat dinding rumah. Hehehe.

Elok aku dah celup kaki dalam bekas kuning tu, baru tau yang orang menyusu tak boleh buat terapi ion ni, nanti susu boleh kering. Ishhh.. tiba2 rasa nak kensel. Tapi kesian jugak kat makcik tu dah terbongkok2 angkat bekas ayaq tu, go on saja la. Makcik tu suruh minum banyak ayaq. Harap2 tak kering la susu ni, kesian kat anak dara aku, si Amna tu.

Awal2 tu nampak la macam selaput2 hitam dok terapung atas ayaq yang kita rendam kaki tu. Makin lama makin banyak. Keluaq pulak benda kotoq warna kuning merah2 sikit. Alahaiii.. Banyaknya. Aku dah seram dah tengok ayaq tu. Daripada ayaq jernih dah tak jadi jernih.




Haaaa.. Tu gambaq ayaq jernih yang dah bertukar warna. Makcik tu pun explain la, aku ni kolestrol banyak ni. Lepas tu ada masalah toksin dalam sendi. Uwaaa... rasa takut pulak. Kena jaga kesihatan betul2 ni. Jangan makan sebarangan, alahaiii.. Takut pulak sebab main bedal ja apa nak makan. Ni dah tau macam ni, tiba2 yang rasa nak jaga makan, nak jaga diri betoi2.

Tapi aku dah tak boleh buat terapi ion ni, sebab aku masih menyusu amna. Takmau la nanti susu aku kering. Apasalahnya kalau aku susukan amna lama sikit, tak kisah la walaupun la ni amna isap susu pesen panjat atas badan aku, dia buat macam2 style pun aku tak kisah. 

Sapa nak cuba ni boleh la. Makcik ni charge rm5 ringgit ja untuk 40minit. Rugi sebab aku dah tak boleh buat terapi ion ni, tapi takpa la, demi amna mama rela. Hihihi.


4 comments:

  1. murahnye caj terapi nih..
    lepas buat rasa perubahan pape x?
    teringin gak nak buat.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa apa eh, rasa seram kot sbb tengok kesan air tu.. hahaha

      Delete