Monday, September 9, 2013

SALLEH YAAKOB MAUT DISAMBAR PETIR??? DAN GENG PEKIDA

SALLEH YAAKOB MAUT, ISTERI CEDERA


Aisehhh.. Baca tajuk kat timeline facebook, buat aku terkejut. Ingatkan yang maut kena sambar petir tu
memang Salleh Yaakob yang penyanyi / pelakon / pengacara / dj radio tu. Rupanya orang lain.
Apapun, al-fatihah buat arwah Salleh Yaakob, seorang penoreh getah yang maut di Temerloh semalam. 
Boleh baca pasal ni kat sini.

 Abang Salleh bersama isteri2nya.. 

Abang Salleh bersama isteri baru. Hihihi.


Nak share sikit story masa kat kampung halaman aku kat Kedah nun. Sampai dari Lumut dekat pukul 2 pagi rasanya. Hujan lebat sangat malam tu. Sampai tak nampak jalan. Ayah emran pulak bawak laju2, alahaiii.. Berapa kali aku menjerit2 sebab risau. Jalan licin kan. Bahaya bang oiii. Pikiaq anak bini sama.

Sampai kat Juru, Penang ayah emran dah totally mengantok. Apa guna ada bini boleh drive tapi takmo offer diri kan?? So aku pun offer diri nak drive. Ingatkan ayah emran tak bagi aku drive, tapi mungkin sebab dia mengantok sangat, maka dia pun bagi aku drive. Masa tu emran memang sedap lena, amna pulak dah bangun main2. Terpaksa bancuh susu dulu untuk amna, maka mama pun bawak kereta perlahan2, hujan masih lagi lebat. Hujan lebat oiii. Tak nampak jalan, sepanjang aku drive tu memang aku doa banyak2. Semoga kami semua selamat sampai. Alhamdulillah, selamat jugak akhirnya. Lega. 

Esok paginya, lebih kurang pukul 7, tiba2 nampak ada 1 kereta parking depan rumah. Alahaii, awalnya dah ada tetamu. Masa tu kami 1 family belum sempat sarapan lagi. Takpa, kita dulukan tetamu. Tetamu 2 lelaki dewasa, sorang perempuan dewasa, dan sorang budak lelaki, dari Melaka katanya. 

Datang2, terus nak guna toilet, lepas tu mungkin tengok family aku ni macam peramah sikit kot, depa pun mintak nak charge handphone. 3 handphone kot kalau tak salah. Hahahaha.. Lawak, tak penah ada orang tak kenai mai rumah mintak nak charge handphone. Kata abang tu, dia baru ja dapat berita pasal ayah, terus mai dari melaka semata2 nak tengok ayah, sampai kat Gurun dalam pukul 2 pagi, so depa tunggu kat sana sampai pukul 6 lebih baru gerak mai rumah. Lepas ni terus nak balik Melaka. 

Selidik punya selidik, aku rasa abang ni geng Pekida, dan baru aku tau, ayah aku ni sebenarnya geng Pekida yang mungkin berpangkat sikit. Aku tak tanya macam2, kang kata menyebok pulak. Ayah angguk masa abang tu tanya ayah, "Pakcik Mat kenai saya dak?". 

Terima kasih sebab sudi mai melawat ayah. :-)


3 comments:

  1. terkejut ai baca tajuk saleh yaakob tu.. :)
    Allajh fatihah buat Salleh Yaakob yang sebenar.

    oohhh.. orang pekida eh..senyum jer lah~

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy pun terkejut masa baca tajuk tu. hahaha.

      sy pun senyum jugak la pasal pekida tu. hehhee

      Delete
  2. Nama sama tapi tuan lain :0

    Geng PEKIDA pun sekarang aktif dah :D

    ReplyDelete