Wednesday, September 4, 2013

TERASA INGIN MEMBANGANGKAN DIRI SENDIRI

Alkisahnya... Aku basuh baju, angkut la baju budak2 tu si emran dengan amna, baju kerja aku, seluar kecik, seluar besar, baju kecik, baju besar, segala mak nenek la yang nak kena basuh. Elok nak sidai, ayah emran cakap kenapa baju2 semua ni berbulu. Ingatkan bulu2 yang boleh diterima dek akal, sekali tengok BERBULU teruk!!!!! Apa kessss???

Aku rasa mesti termasuk kan pampers budak2 tu, tak pun ada tisu dalam bekas baju yang nak basuh tu. Rosak habis semua baju. Baju kerja aku ok la, sebab ada banyak helai. Baju emran dengan amna memang teruk habis la, rosak. Dah rendam dalam ayaq pun tak hilang2. Aku siap jirus dengan ayaq paip laju, haramnya nak ilang.

Alahaiii.. Sedih tengok baju2 semua jadi berbulu teruk. Memang takleh pakai dah tu. Lipat, masuk dalam plastik, dan simpan. Tu je la option yang ada sekarang ni. Sudahnya, kena la cari baju baru kat emran dengan amna. Banyak jugak baju budak2 tu yang dah rosak, berbulu teruk.

Hissshhh.. Geram jugak dengan diri sendiri. Apahal la tak check dulu masa masukkan semua baju dalam mesin basuh tu..

Nak kena cari duit lebih beli baju baru kat emran dengan amna. Hahahah. So nak kasi promote sikit peanut candy. Ada 3 flavour, original flavour, coffee dengan sesame. Sapa2 yang berminat nak order, boleh la email dekat nur.amna02@gmail.com (email pakai nama amna..hihihi). Minimum order 500g (RM20 tak termasuk postage ye).



Peanut candy (original flavour, coffee dengan sesame)

2 comments:

  1. cuba tips nih.. bila kering nanti baju2 tuh.. amik tuala or kain lain.. gosok kat baju yg berbulu tuh.
    kalo baju sis ade bulu wat cara gittu jer.. tapi selalunye bulu dr towel jer.. kalo bulu pempes tak pernah try lagi.. cubalah.. mana tau berhasil jugak..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa.. ok2.. nanti sy try.. saya cadangnya nak simpan terus baju2 tu.. tapi dah ketuk2, macam tak keluaq ja.. huhu

      Delete