Monday, October 21, 2013

SEPRAIS BESDAY PARTY YANG HARAM TAK SEPRAIS

Sabtu lepas besday ayah emran. Aku dah siap booking dengan sorang kakak buat kek ni haaa,, siap suruh dia mai hantaq kat rumah. Kalau nak pi ambik kat rumah dia, susah jugak, aku bukan reti kawasan rumah dia tu. Lagipun, kalau pi amek kek tu, mesti kena ajak ayah emran teman, takkan aku nak drive sambil emran meloncat2 kat seat belakang, bahaya budak tu. Drive sat dari rumah pengasuh nak balik rumah ok la. 

Besanya ayah emran balik dari duty dalam 8.30 pagi. Kak tu pun awai tu bagitau kata dia nak mai hantaq kek dalam kol 8 pagi sebabnya lepas tu dia ada kelas baking plak. Elok sangat la tu. Sempat la aku simpan kek tu dalam peti ais dulu lepas tu berlakon kata tak ingat yang haritu besday ayah emran.

Dah dekat 8.30 pagi kak tu tak sampai2 lagi. Ishhh.. jangan la sampai sama time dengan ayah emran balik. Benda hat tak harap nak jadi tu la nak jadi. Masa kakak tu hon depan rumah, sekali srettttttttttt.. ayah emran pun sampai. Ayah emran pelik la tengok ada kereta lain depan rumah. Dia tanya aku pasai pa?? Aku diam, takkan nak cakap aku order kek kat dia kot.

Lepas ayah emran tengok aku bawak kotak kek, ayah emran gelak2. Dia kata, kantoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.. Haaaaa.. Memang kantoi pun. Seprais tak menjadi. Hahahaha.. 



Ni snow cheese cake, berat 800gram. Sekali delivery kakak tu charge rm35. Murah ka dak? Murah la kot. Hahahaha. Emran tak makan pun kek ni, dia makan benda yang bentuk love dengan bunga tu. Jadi, mak ayah emran saja la yang melantak sebijik kek ni. 



Esok paginya buat cek mek molek ni. Sebijik keledek dapat banyak ketoi jugak cek mek molek ni. Aku sempat makan berapa bijik, yang lain semua besday boy yang makan. Uwaaaa... 
Sedap plak cek mek molek ni, lembut, gebu dan gebusss.. Hahahaha..
Nanti nak buat lagi la.. :-)


2 comments:

  1. wah..tembun sungguh cek mek molek tu ..memikat hati ...yummy ...

    ReplyDelete
  2. kakaka. macam cun gak kek die tu. dak uhh!

    ReplyDelete