Friday, November 22, 2013

MACAM CANTIK JER, MACAM COMEL JER

 Emran dengan tudung aku. Suka sangat nak pakai tudung, abeh tudung2 aku dia sangkut kat tengkuk. 
Gigi so comel.. hahahaha..


 Jeling apa ni amna? Muka serius ja.. Kat tangan tu pegang roti.. 



Duck face untuk papa. Papa takdak malam ni, duty. :-).
 


Alaaa amna, apa makan sampai muncung mulut ni? Makan kena sopan ok. 

Thursday, November 14, 2013

CONSULTATION COSTS

Semalam bawak Emran dengan Amna pi Klinik Zarina, Manjung sebab budak2 ni kan dah seminggu lebih batuk2 manja dengan selsema, saja nak suruh doktor check paru-paru depa, takut jugak la kan ada apa2 masalah ka apa. Alhamdulillah, doktor checked, semua clear. 

Doktor tanya nak ubat demam dak?
Aku cakap, tak payah la doktor, kat rumah ada lagi.
So malam ni, no ubat. Yillek!
Hihihih.

Ok, setel, jom balik!!
Aku pun menonong la jalan pi kat kereta, dok tunggu ayah emran awat tak keluaq2 lagi. Masuk balik dalam klinik, tanya awat lambat sangat. Dia kata tunggu la, check dulu kena bayaq ka dak. 
Tengok2, memang kena bayaq haaa. Hahahaha.
Tobat aku malu. Main menonong ja balik, ingatkan tak amek ubat tak kena la bayaq apa2 kan.
Ishhh.. mujuq la tak terus balik, kalau tak konfem malu.
Mana nak letak muka ni haaa.

 Hai gojes semua!!!


 
 Budak ni kan, senyap2 dia pi dalam bilik pakai telekung aku, lepas tu dia macam lemas. Tak jumpa lubang nak masukkan kepala, lepas tu sibuk menjerit. Aku ingatkan apahal dok menjerit. Hahahaha. Lawak emran. Jangan la pakai telekung mama tu.

Wednesday, November 13, 2013

BAJU MURAH

Aku adalah manusia yang tak berapa kisah nak beli benda2 murah untuk diri sendiri ataupun untuk anak2 aku. Orang kata pa, ukuq baju di badan sendiri. Kalau rasa tak berapa berduit tu, pakai / guna saja la benda yang ikut takat kemampuan kita. Jangan berhabih semata2 nak nampak segak / hebat kat mata orang, sedangkan menanggung hutang / duit tarak. Aku bukan nak perli sapa2, ni peringatan untuk diri aku sendiri. Mohon jangan terasa. Hihihihi..

Aku rasa dah lama sangat aku tak shopping baju anak2, kesian emran dengan amna, dok ulang pakai baju yang sama ja. Baju yang sedia dok pakai tu comot sebab dah selalu sangat dok pakai. Hahaha. Lepas lunch dengan ayah emran kat kedai mamak tu, terasa nak singgah kat 1 kedai baju tu, dah lama lalu2 kat situ, tapi tak penah singgah. So lepas lunch tu, aku singgah situ. 

Masuk ja dalam kedai tu, tengok harga baju bawah rm10!!!
Aku sangat suka. Baju2 sangat comel pulak tu. So aku grab baju 2 pasang kat amna, 2 pasang kat emran, dan sepasang untuk zahra. Untuk aku, yillekkkk!!! Tapi aku beli apron murah rm1.50. Balik2 rumah terus rasmi, tak best sebab bila basuh pinggan mangkuk kat sinki, still basah baju aku. Barang murah kan, so tak boleh nak expect yang hebat2 la kan. Silap banyak tak beli apron yang kalis ayaq tu, baru rm3.50. Ok, aku menyesal. Hahahaha.

Baju pink ni harga 14 ringgit something. Aku tengok2 terus berkenan, pink pulak tu. So baju ni untuk Zahra Safiyya.

 Baju ni untuk Nur Amna Safiya. Actually, baju ni untuk budak 3 tahun, tapi sebab aku dah terberkenan dress ni, maka aku beli jugak. Aku tengok size kecik tarak. Harap2 Amna look nice pakai dress ni.

Dress ni rm8.50.


Ni pun untuk Nur Amna Safiya. Nak elak dari beli banyak sangat baju pink, so Mama pilih purple untuk Amna ye. Harga rm8.50.

Baju emran aku tak snap sebab budak tu terus sibuk nak pakai masa dia nampak aku keluarkan baju2 ni dari plastik. But then, aku sangat2 puas hati dengan hasil shoppingan aku. Biar murah asal bergaya. Kehkehkeh.




Monday, November 11, 2013

SETEL INTERVIEW DAN GMBO

Khamis dan jumaat lepas aku ada attend interview. Preparation untuk pi interview tu, aku beli kasut baru, RM16. Hahahaha. Beli kasut murah sudah, kalau tak dapat pun tak frust sangat. Tapi kasut tu agak nice walaupun harga sangat murah. Sesuai kalau lepas ni nak pi makan kenduri, boleh pakai kasut RM16 tu. 
Gambaq kasut baru tak hado, dah snap gambaq kasut tu sebenaqnya, tapi ternampak plak tumit kaki yang merekah, makanya aku delete gambaq tu. Huduh tumit kaki merekah oii...

First interview tu, ada 3 orang penemuduga, sorang pompuan HR dan 2 lelaki. Bertubi2 aku kena asak dengan soalan2 yang gila vavi, aku pun klentong la pung pang pung pang.. Alhamdulillah, setel. Dapat tak dapat belakang kira. Second interview ni macam taik sikit, dalam email tulis interview pukul 10 am, aku sampai lebih kurang 9.30am. Memang elok la kan sampai awal, takkan interview pukul 10am, nak mai pukul 11am lak.

Masa guard bagitau pukul 10am nanti org ofis tea time, dia suruh aku pi lepak kat kereta dulu, 10.30am nanti baru masuk. Eee... jebon sungguh. Maka aku pun pi tunggu kat kereta, on aircond, on radio, makan la roti gardenia tanpa ayaq, aku risau tercekik sebab aku makan apa2 memang pesen tercekik. Alhamdulillah, ok tak tercekik. 10.30am aku masuk balik dalam kawasan kilang tu, dan berjalan masuk ke dalam kawasan ofis. Tapi camtaikkk lagi sebab aku terpaksa tunggu interviewer tu sampai sejam. Gilaaaa.. Aku ingat kalau company kecik, dah lama aku blah. Sebab pikiaq company ni macam glemer ja kat kawasan ni, so aku tunggu jugak la. 

2 orang interviewer pompuan, still aku kena asak macam2 soalan. Yang hampeh, gaji depa offer agak kecik dari gaji sekarang, dah la sabtu pun keja. Lagi la hampeh. So aku jadi agak frust. Apa2 pun aku harap lekat la salah 1 interview aku tu. 

 Gambaq dari dalam kereta. 


 Roti gardenia perasa jagung. Sedap, tapi makan tadak ayaq, takut tercekik mampoih nak mintak tolong sapa




Aku dah daftar niaga tau, bisnes kecik2 aku nama Amnashop Enterprise. Tengok la sijil aku yang SSM pos, terkoyak tau. Bukan salah SSM la, tapi encik posmen dah lipat2 sijil aku tu sebab nak masukkan dalam postbox. Hmmm.. daku kecewa. Geng2 usahawan kecil jom la isi gmbo yang kerajaan bagi grant rm1k tu. Sampai tahun ni saja weh, aku pun baru dapat tau yang permohonan aku dah lulus. Lega. Grant rm1k yang kerajaan bagi boleh la guna untuk buat modal perniagaan. Aku cadangnya nak beli sikit stok letak kat rumah, lepas tu nak beli mesin timbang dengan mesin nak tape kan plastik tu, so senang nak buat stok sikit2 kat rumah. Kadang2 orang demand, dah siap packing 500gram, depa nak pulak 200gram, so kalau ada penimbang sendiri, senang la aku nak packing barang. Harap2 Amnashop Enterprise maju jaya hendaknya. Aminnnnnn....