Saturday, March 29, 2014

Practise Make Perfect - First Beginner

Chopp.. Aku takleh compose entri baru kalau aku click kat compose tu, then baru aku tau aku kena click kat HTML. Aku rasa mungkin IT company ni ada do something so that tak ada orang nak update blog masa kerja, which is aku lah tu. So, bila guna HTML aku rasa entri aku just ada 1 perenggan. Straight je dari atas sampai ke bawah. So, kena buat something bagi nampak aku punya entri molek sikit. ***** Ok, berbalik kepada tajut homputih tu, aku dah beli mesin jahit dah. Cap SINGER ("menawan keluarga bahagia"). Mesin campur sekali accessories (gunting, benang, pembaris, tali tape) maka semuanya berharga RM405!!!! Terus habis aku punya fulus bulan ni. Dah la kena renew roadtax insurance lagi RM400. Lepas setelkan semua hutang piutang, duit dalam akaun tinggal RM200. Kesiannya kat aku. Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... ***** Aku dah rasmi mesin jahit aku tu. Jahit bawah jubah, labuh sangat mak mertua aku beli kat Mekah masa pi umrah hari tu. Unfortunately, benang yang sedia ada kat mesin tu warna biru, aku pun malas nak tukar kan sebab masa tu menggedikss nak guna mesin, so kena tunggu Emran dengan Amna tidoq dulu. Dekat pukul 1 pagi jugak Amna allow aku merasmikan mesin jahit baru beli itu walaupun barang second hand (sebab dia breastfeeding). ***** Sebenarnya, tak senang sangat nak menjahit lurus untuk first beginner macam aku ni. Aku pun memang tak pernah guna mesin jahit, so memang herot petot jadinya. Huduh tahap gaban. Terpaksa tetas balik. Dah la jubah hitam, guna pulak benang biru. Baru rasa semangat nak menjahit, tiba2 dengar Amna teriak. So, terpaksa la stop. Huhu. ***** Nak kena practise dan practise lagi. Koman2 dapat jahit baju raya untuk Mak dengan Amna raya nanti. Ada banyak masa lagi nak practise. Wish me luck.

2 comments:

  1. Kagum lah dengan semangat awak.
    akak sebenarnye tahu menjahit.. kat rumah pon ade mesin jahit.
    tapi tak cukup masa lah nak menjahit.. hehehe.
    malas pon yer jugak. keh keh keh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. risau kang mesin jahit tu jadi tukun je kak. hahahhaa.

      Delete