Tuesday, April 15, 2014

Bekal ke rumah pengasuh


Rupa dari luar.



Rupa sebenar. Nasik putih, sup ayam, buah. 1 bekas buah tu yang mama punyeee. 


Ni bekal anak2 ke rumah pengasuh. Kadang2 bagi sup saja, kadang2 tak bagi apa2 sebab tak sempat masak. Kadang2 bagi roti ja, kadang2 buah tak hado. Setiap hari isnin aku akan beli stock epal 10 biji untuk bekal anak2. 

Ada jugak mak budak kat rumah pengasuh yang tak bawak bekal, tu terpulang pada mak budak tu sendiri lah kan. Lucky sebab pengasuh tak kisah dan dia sudi masak untuk budak2 lain. So kalau aku tak bawak bekal, Amna pun join makan sekali.

Tapi kalau sempat memang aku akan masak. Amna tak kisah, dia memang suka makan. Mama masak sedappp. Hihi.




4 comments:

  1. Rajinnye Ibu Emran n Amna nih.
    sis tak pernah pon masak2 hantar pergi umah bbsitter. huhuhu
    cuma setiap hari isnin, sis akan hantar stok biskut n roti.
    untuk kudap2 anak2 kat situ. :)

    ReplyDelete
  2. air tangan mama memang la sedap!!

    ReplyDelete