Tuesday, April 8, 2014

Project Juta-juta punya

Kain cotton murah masih kat atas kaunter.

Tau kan tahap kegigihan aku nak menjahit??? Kalau taktau, meh sini dekat2, rapat2 aku nak cerita. Aku memang seorang pelapar tapi aku sanggup skip lunch aku sebab nak pi kedai beli kain. Untuk beginner macam aku yang zero knowledge pasal menjahit ni, aku rasa baik start dengan buat sarung bantal menggunakan kain yang murah. Kalau tak jadi sarung bantal tu tak rasa ralat sangat sebab modal nak beli kain tu murah jerrr. 

Aku beli kain kat Kamdar Manjung, semeter RM2.80 kot. Themes popeye kat kain tu, nampak comel kanss.. Comel just like me.. Hahaha..

Sat, nak bekfes dulu.. Satgi sambung story ye. Stay tuned.........


OK, setelah berehat dekat beberapa jam, meh sambung balik. Cantik tak sarung bantal baru sayeeee ni?? Hahaha. Semalam sempat jahit 2 bijik sarung bantal. Walaupun tak lawa mana, tapi puas hati dan bangga.

Terima kasih kat ayah emran sebab sanggup jaga anak2 sementara aku bertapa dalam bilik menjahit tu. Emran pulak dok ketuk2 pintu bilik menjahit tu, bagi salam nak masuk. 'Mama, mama. Ekommm'. Tapi mama tak boleh allow emran masuk, kang main gunting, main jarum camno??? Mama dah la skill menjahit sangat hebat ni.

Ingat nak buat extra sarung bantal, nak bagi mak kat kampung. Wakakaka.. So layan la eh gambar sarung bantal baru cap Popeye the sailorman putty putttt..


Cantik tak sarung bantal ni??? Hihihi



Mesin Jahit singer peseng lama punya. Selamat sikit sebab lepas guna boleh simpan
kat dalam ni. Terbaikkk!!!!


3 comments:

  1. eh..o.k la tu jadi juga sarung bantal awak....cantik kot popeye tu :)

    ReplyDelete
  2. tahniahhhhh!
    ok lah tuh~ satu permulaan yang baik dh tuh. lepas nih boleh beli buku jahit menjahit plak.. pelan2 belajar.. InsyaAllah.. boleh jahit baju sendiri nanti..:)

    ReplyDelete
  3. Kagum lah.. Sebab aku dapat rasakan ko mampu jadi tukang jahit yang berjaya. hihi

    ReplyDelete