Thursday, June 26, 2014

HILANG

Dah lama menghilang. Langsung tak update. Tak best guna pc company nak update blog, sebab bila post, entry tu jadi takdak perenggan. Nak update pakai tepon, sayang kuota. Haha. Boleh gitu. Since hari ni nak update blog guna pc company, maka marilah baca entry yang straight takdak perenggan. //////// Actually aku dah dapat kerja baru. Dan aku pun dah hantar surat resign. Tapi disebabkan contract aku ada tulis aku kena bagi 2 bulan notice, so aku kena la kerja lagi 2 bulan kat a_stom ni. Company baru ada mintak aku start keja awal, dan sanggup bayar compensation, tapi agency aku memang macam taik sikit la, ugut aku cakap nanti aku tak dapat gaji dan kena bayar sebulan gaji dekat agency. Demmit! So, aku pun stay lah sampai 2 bulan kat sini. //////// Offer tempat baru tu bukannya tinggi pun, actually sama je gaji macam sekarang. Tapi kenapa aku nak sangat blah dari sini, sedangkan company sekarang ni international company. Aku rasa, aku frust dengan sesetengah orang kat sini. Malas nak cerita, tapi aku memang malas dah nak keja sini. Nampak tak kekuciwaan aku kat sini? Hahaha. ///////// Pengganti aku dah masuk kerja dah, budak uitm, aku ok je dengan dia. Lagipun budak ni duduk satu taman dengan aku, ada jugak la dia tumpang aku balik. Budak ni dengan aku dia sembang ok, dengan orang lain dia diam pulak. Ntah hapa2. Lantak la. ///////// Aku takdak high expectation untuk company baru tu. Aku akan masuk kilang balik, macam awal2 aku kerja lepas grad dulu. Tapi tukar bidang sikit, sebab sekarang aku kerja under purchasing, tapi nanti kena buat shipping. Memang kena belajar dari mula. Kena kenal alif ba ta balik, merangkak2. ///////// Apa2 pun selamat berpuasa.

2 comments:

  1. selamat bekerja di tempat baru..
    moga akan ade perkembangan positif dlm kerjaya baru.

    selamat berpuasa jugak..:)

    ReplyDelete
  2. selamat berpuasa GC ....semoga success di tempat baru

    ReplyDelete