Wednesday, July 16, 2014

Popia nestum Horlicks dan homemade kerepek pisang

Assalamualaikum. Amacam posa, OK tak? Harap2 OK hendaknya. Aku sendiri taktau harini dah masuk berapa ramadhan sebab aku dok sibuk kira berapa hari lagi nak kena kerja kat Alstong nih. Tak sabar nak tunggu isnin depan, which is last day aku kerja kat sini.

Bayangkan aku sorang je yang serve sampai 2 bulan notis, so mood nak kerja tu memang totally dah xdak. Takut pun ya jugak nak kerja kat tempat baru sebab dah lari bidang. Sekarang buat keja purchasing, and nanti nak masuk shipping line balik. Ohhh, takutnya...

Semalam cuti nuzul al-quran, aku cuti, tapi cik Abe duty pulok. Tapi batik emran dengan amna macam makin teruk je, so terpaksa la bawak ke amek ubat jugak. Alhamdulillah. Doktor cakap bukan asma. Aku risau jugak pasal mula tu breathing emran macam ada bunyi sikit. Hati mak mana yang xrisau kan kalau anak sakit.

Actually baju raya belum ada ni. Target tahun ni xnak beli sebab dah ada mesin jahit. Kain pun aku dah siap potong, dah siap hantar jahit tepi, tapi terkial2 pulak nak sambung part kekek, pesak tu. Dah la nak potong aritu pun jenuh tonggek sana, tonggek sini. Mencabar betoi. Itupun ada hati nak jahit tudung. Hahaha.




Homemade popia nestum horlicks. Bekas kecik tu dah habis kena balun. Nampak gaya kena buat lagi nih.



Ni namanya baklava kot. Sedap tapi manis sangat.



Ni haaa kain yg dah siap dipotong. Hihi. Aku xpandai nak potong seluar so nanti baju melayu emran kena pakai dengan jeans je la.


Ni homemade kerepek pisang guna pisang nangka. Tebal pulak haaa sebab penyagat pisang tu x OK.


3 comments:

  1. Baru2 ni pernah rasa memang sedap. Dulu jual mahal. Tengok macam x lalu je. Rupa2nya memang sedap...:)

    ReplyDelete
  2. kerepek pisang tu mcm sedap je.. popia nestum x minat sangat

    ReplyDelete